Nicolae Râjnoveanu: „Eu cred într-un viitor demn şi puternic pentru comuna noastră!”

Mircea Brânduşă. Comuna Roseţi a fost în sărbătoare în zilele de 17 şi 18 august a.c., atunci când autorităţile locale au organizat cea de a treia ediţie a zilelor comunei. Organizatorii au pregătit mai multe momente speciale cum ar fi: întreceri sportive pentru elevi, premierea cuplurilor cu 50 de ani de căsnicie, a celor mai buni gospodari şi spectacole cu artişti cunoscuţi.

După prezentarea mesajului pe scena din incinta frumosului parc comunal, primarul Nicolae Râjnoveanu a dat start manifestărilor dedicate acestui eveniment. Pe un timp suberb pentru petrecere, locuitorii cumunei, şi nu numai ei, nu au întâziat să apară cu mic cu mare.

Sâmbătă, în jurul orei 9.00, evenimentul a început cu intonarea imnului de stat al României, imediat urmând mesajul primarului Nicolae Râjnoveanu.

„Bună ziua, dragi invitaţi şi locuitori ai comunei! Bun venit tuturor la cea de a treia ediţie a Zilelor Comunei Roseţi! Mă bucur să mă aflu aici în mijlocul dumneavoastră. Mă înclin cu toată dragostea şi respectul meu de cetăţean al acestei localităţi. Am organizat această sărbătoare pentru a ne întâlni cu toţi locuitorii comunei, să ne bucurăm de realizări, totodată să ne facem cunoscuţi în rândul comunelor călărăşene, dar şi la nivel naţional.

Sunt extrem de emoţionat în această clipă, la ceas de sărbătoare a localităţii noastre, de aceea în calitate de primar al acestei comunităţi, mă străduiesc să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o şi pentru care m-aţi mandat domniile voastre. Împreună avem puterea de a ne face viaţa mai bună, aici, acum, respectându-ne, conlucrând şi împlinindu-ne datoria de oameni, de cetăţeni.

Eu cred într-un viitor demn şi puternic pentru comuna noastră. Cred în tinerii dinamici, cred în bunii gospodari, cred în copii care azi se ridică din acele case bine rânduite, cred în ce putem face, cred că avem potenţial de a deveni exemplu la nivel judeţean. Folosesc această ocazie pentru a vă transmite tuturor locuitorilor cele mai bune gânduri. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat materializării proiectelor de dezvoltare a comunei şi pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o de-a lungul celor cinci mandate de primar.

Am pregătit un program special, pentru ca distracţia şi voia bună să vă însoţească pe tot parcursul celor două zile. Sunt alături de noi la acest eveniment oaspeţi de seamă din acest judeţ. Tuturor vă doresc multă sănătate, să aveţi parte de două zile frumoase, să vă distraţi împreună de zilele cominei noastre. Declar deschisă cea de a treia ediţie a Zilelor Comunei Roseţi! La mulţi ani, dragi Roseţeni!”

A urmat o slujbă religioasă oficiată de doi din cei trei preoţi ai comunei, Georgian Şerban şi Georgian Bădică. Timp de aproape două ore s-a desfăşurat festivitatea de decernare a unor distincţii, constând în diplome de apreciere pentru personalităţile comunei, diplome de merit pentru cei mai harnici gospodari, pentru echipa de fotbal ACS Roseţi şi ansamblul popular „ROSEŢI” şi 5 certificate de aniversare pentru familiile care în acest an sărbătoresc 50 de ani de convieţuire. Sărbătoarea a continuat cu un program artistic prezentat de talentaţii elevi ai Şcolii Gimnaziale Iancu Rosetti, sub atenta coordonare a cadrelor didactice.

Între orele 14-18 pe stadionul comunal au avut loc competiţii sportive şi meciul de fotbal din Liga 4-a, etapa a 3- a, în care echipa locală ACS Roseţi a întâlnit liderul la zi, Unirea Mânăstirea. Începând cu ora 18.00, muzica şi voia bună au fost principalele ingrediente ale evenimentului prin programe artistice susţinute de Ansamblul Folcloric Roseţi, precum şi alte ansambluri de dansuri populare din localităţile învecinate.

Seara a fost încheiată cu recitaluri prezentate de artişti consacraţi ai folclorului şi muzicii uşoare româneşti. Pe scenă au urcat, rând pe rând, Irina Loghin, Mariana şi Mihai Călin, Ilie Roşu, Steliana Sima, Speak şi Gina Pop.

Prima parte a zilei de duminică a fost dedicată copiilor. Între orele 9 – 14 au fost organizate activităţi sportive, jocuri şi concursuri interactive, la finele cărora copii au plecat cu diplome, cupe şi dulciuri.

Fix la ora 17.00, Nicolae Râjnoveanu s-a adresat din nou locuitorilor cu un mesaj de suflet.

„Bună ziua, dragi roseţeni! Bun venit invitaţilor noştri! Mă bucur să vă văd prezenţi în număr aşa de mare în cea de a doua zi a sărbătorii comunităţii noastre. Folosesc acest nou prilej pentru a vă mulţumi tuturor celor care susţineţi şi vă implicaţi activ în bunul mers al traiului nostru. Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastă îşi doreşte să trăiască în localităţi curate, întreţinute, pline de pace, bună voie şi pline de voci zglobii de copii.

Eu, unul îmi doresc cu siguranţă! Iar în calitate de primar mă străduiesc, alături de echipa mea, să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o şi pentru care m-aţi mandatat. În acelaşi timp, sunt conştient că nu pot realiza nimic singur. Nimeni nu poate. Căci o comunitate este suma tuturor indivizilor. O comunitate reprezintă conlucrarea tuturor pentru scopuri comune, în beneficiul tuturor.

Suntem ÎMPREUNĂ, şi suntem azi, aici, acum! Doar noi avem puterea de a ne face vieţile mai frumoase! Respectându-ne, conlucrând şi îmlinindu-ne datoria de oameni de cetăţeni. Ajutându-ne în nevoi şi în necazuri de care nimeni nu e scutit în viaţă. Iar ajutorul şi respectul îl datorăm bătrânilor noştri, ce-i ce ne-au crescut, sau au luptat pentru ca noi azi să ne putem bucura cu toată inima, de tot ce ne înconjoară.

Eu cred într-un viitor demn şi puternic pentru comuna noa stră. Cred în tinerii dinamici care aleg să se mute aici, cred în bunii gospodari răsfiraţi în sat, cred în copii de azi care se ridică din acele case bine rânduite, cred în tot ce putem face împreună. Cred că avem potenţialul de a deveni exemplu în judeţ, şi nu numai. Să sărbătorim deci, zilele comunei odată cu belşugul toamnei, dovada hărniciei şi a muncii voastre, cu dragoste de oameni.

Sper că cele două zile alocate acestui important eveniment al comunităţii noastre să fie spre bucurie, împăcare şi buna dispoziţie, de mândrie pentru tot rodul muncii fiecăruia în parte, fie în familie, la şcoală, la birou, la atelier sau la ogor! Sau în sala de repetiţii, precum o fac artiştii aici prezenţi, pe care îi salut cu bucurie! Mulţumesc îndeosebit doamnelor, mamelor şi soţiilor noastre, căci mereu bunătatea lor ţine laolaltă familia, casele şi comuniunea. Înţelepciunea lor aduce pacea şi bucuria în sufletele noastre, ale bărbaţilor care le stimăm, iubim şi preţuim. Închei, urându-vă petrecere frumoasă şi multă sănătate! Doamne ajută!”

Din distribuţia programului artistic care a urmat au făcut parte:Ansamblul Folcloric Roseţi, Constantin Enceanu, Nicuşor Micşonuiu, Mariana Ionescu, Mariana Geamănu, Monica Enache, Rodica Tudor, Brandy. Înainte de tradiţionalul foc de artificii, seara s-a încheiat cu un recital susţinut de formaţia Recent Grup condusă de Ninel Bărbosu. Tot duminică au fost premiaţi şi cei mai buni gospodari din comună.

Episod inedit la cea de a treia ediţie a Zilei Comunei Roseţi, când primarul localităţii dar şi invitaţii veniţi de la judeţ, sau din zonă, s-au prins în horă cu participanţii la eveniment. Ca şi în anii trecuţi, evenimentul s-a bucurat de succes, mii de persoane participând la zilele comunei, nu doar din Roseţi, ci şi din localităţile învecinate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide