„Noaptea Bibliotecilor” pe 1 octombrie la Biblioteca Județeană Călărași

Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași vă invită, vineri, 1 octombrie 2021, începând cu orele 17.00, la „Noaptea bibliotecilor”, o campanie de activare nocturnă a bibliotecilor, inițiată în anul 2011 de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor publice din România (ANBPR), la care s-au alăturat și bibliotecarii din Republica Moldova.

Obiectivul central al campaniei este acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un număr cât mai mare de utilizatori și de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră interactivă, prietenească și plină de surprize plăcute.

Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași va avea porțile deschise până la miezul nopții. Pe întreaga perioadă, biblioteca poate fi vizitată și utilizatorii pot împrumuta cărți sau pot participa la activitățile care vor avea loc în cadrul evenimentului.

Evenimentul va fi deschis de cvartetul ARPEGGIONE, care va susține un concert pe esplanada bibliotecii (sau Sala Perspective, dacă vremea va fi neprielnică). În periplul prin bibliotecă veți putea întâlni STATUI VIVANTE fascinante.

În cadrul evenimentului participanții vor avea parte următoarele manifestări:

Cenaclu literar – întâlnire a creatorilor și iubitorilor de poezie și proză călărășeni.

Cărți pe portativ -recital muzical, expoziție de carte și instrumente muzicale organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Muzicii.

Cartea, prietenul meu de noapte bună – face painting, jocuri și povești destinate copiilor.

Lectură cu aromă de cafea – amintiri din istoria cafelei, fragmente aromate cu cafea, citate și curiozități condimentate cu cafea – program organizat în cadrul Zilei Internaționale a Cafelei

Pași prin lumea tehnologiei – expoziții de DVD-uri și presă, sesiuni de lucru cu utilizarea tehnologiei moderne în SmartLab.

Programul va avea loc cu respectarea măsurilor de prevenție a pandemiei Covid-19(purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței regulamentare între persoane, dezinfectarea suprafețelor periodic, evitarea supraaglomerării s.a.) conform normelor legislative în vigoare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide