luni, iulie 22, 2024
AcasăFAPT DIVERSNu știi cum să-ți imbunătățești nivelul de limbă obținut la cursurile de...

Nu știi cum să-ți imbunătățești nivelul de limbă obținut la cursurile de franceză? Iată câteva idei!

- Advertisement -

Dacă ai urmat cursuri de franceză și le-ai absolvit cu brio, probabil te întrebi cum ai putea continua studiile pentru a-ți îmbunătăți nivelul de limbă, nu-i așa?

Desi cursurile sunt foarte importante, conteaza si cat de mult efort depui pentru a nu uita informatiile invatate. Acest lucru se aplica in special limbii franceze. De ce? Pentru ca trebuie exersata pronuntia! Daca nu practici limba si nu-ti imbunatatesti sau, cel putin, mentii nivelul obtinut la cursuri, s-ar putea ca, intr-o buna zi, sa fii nevoit sa incepi studiul de la un nivel de incepator.

cursuri franceza

Asadar, daca esti in cautarea unor idei ingenioase de aprofundare a cunostintelor de limba obtinute la cursuri franceza, continua sa citesti.

1.Învață așa numitele frânturi de limbă

Franturile de limba sunt absolut minunate, in special daca vrei sa-ti exersezi pronuntia! Unele franturi de limba sunt complicate chiar si in limba materna! Imagineaza-ti daca vei reusi sa le pronunti intr-o limba straina – te vei simti, cu siguranta, mandru de tine!

Iata cateva franturi de limba in franceza care te-ar putea ajuta sa nu uiti regulile de pronuntie invatate la cursuri franceza:

  • Son chat chante sa chanson.
  • Cinq chiens chassent six chats.
  • Le ver vert va vers le verre vert.
  • Des blancs pains, des bancs peints, des bains pleins.
  • La cavale aux Valaques avala l’eau du lac et l’eau du lac lava la cavale au Valaques.
  • Je suis ce que je suis, et si je suis ce que je suis, qu’est-ce que je suis?
  • Si ton tonton tond ton tonton, ton tonton sera tondu.

Suna bine, nu?

2.Citește o operă clasică

Din fericire, o multime de autori clasici s-au nascut intr-o tara in care se vorbeste limba franceza, asa ca poti alege unul dintre miile de titluri disponibile! Daca esti in cautarea unei provocari, de ce sa nu alegi o carte mai lunga? Daca nu ai un nivel de limba avansat, o carte mai lunga este perfecta pentru tine, intrucat vei avea timp sa te obisnuiesti cu limbajul si atmosfera si sa mai si savurezi din actiune!

Ai putea, de exemplu, sa incerci Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas. Limbajul acestei carti este destul de accesibil pentru cei care invata limba franceza. In acelasi timp, romanul deschide usa catre diverse aspecte culturale si istorice ale Frantei despre care probabil ai invatat deja la cursuri franceza.

Daca iti place poezia, poti incerca Les fleurs du mal de Charles Baudelaire. Poeziile acestuia sunt pline de descrieri ingenioase si metafore pe care nu le vei mai gasi nicaieri! Din acest motiv, volumul de poezii este o adevarata comoara pentru oricine vrea sa-si imbogateasca vocabularul in limba franceza.

3.Schimbă limba telefonului tău în limba franceză

Probabil ai telefonul in mana chiar acum, nu-i asa? Fie pentru munca, fie pentru a comunica cu familia sau prietenii, fie pentru a lua o pauza intr-o zi incarcata, telefonul este omniprezent. Ei bine, de ce sa nu schimbi limba telefonului in limba franceza si sa beneficiezi de putin ajutor in timpul sesiunilor de studiu si nu numai?

Selecteaza franceza pentru toate aplicatiile pe care le folosesti mai des si, in timp, vei observa o schimbare radicala! Iti vei da seama ca gandesti mai mult in franceza, iar vocabularul iti este mai bogat!

Vrei sa urmezi alte cursuri franceza – poate unul de limbaje specializate sau de pregatire pentru examenul DELF? Contacteaza echipa Bsmart pentru mai multe detalii!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite