vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCOMUNITATEO esplanadă spectaculoasă se va realiza în centrul comunei Belciugatele

O esplanadă spectaculoasă se va realiza în centrul comunei Belciugatele

- Advertisement -

Mircea Brândușă. În prezent, se lucrează la viitoarea Esplanadă din centrul comunei Belciugatele. Un proiect spectaculos, modern, ce va schimba radical înfățișarea centrului comunei. Se dorește ca inaugurarea acesteia să aibă loc de 1 decembrie 2023, de Ziua Națională a României. Și sediul actual al Primăriei, o clădire veche și neîncăpătoare va lăsa locul uneia moderne, demne de anul 2024. Se lucrează și la Grădinița cu program prelungit situată vizavi de Școala Gimnazială nr. 1 Belciugatele.

Primarul Mihai Gurlui ne-a prezentat toate proiectele aflate, în prezent, în desfășurare, în comună.mihai-gurlui-belciugateleModernizare drumuri de interes local; Extindere și modernizare rețea de alimentare cu apă.
Valoarea totală a proiectului: 4.856.382 lei. Modernizarea și reabilitarea DJ 402, tronson DN4, proiect derulat în parteneriat între Consiliul Județean Călărași și Primăriile Curcani, Luica, Nana, Sohatu, Sărulești, Fundulea, Tămădău Mare, Belciugatele. Valoarea totală a proiectului: 128.868.256 lei.

Modernizare drumuri de interes public. Valoarea totală a proiectului: 6.443.693 lei. Realizare și dotare grădiniță cu program prelungit. Valoarea totală a proiectului: 3.961.075 lei. Reabilitare și modernizare dispensar uman. Valoarea totală a proiectului:379.270 lei

Construirea unei grădinițe cu program prelungit, introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale, rețea de canalizare, un nou Cămin Cultural, un Centru de permanență medical în satul Măriuța, construirea unei Esplanade în centrul satului Belciugatele, și nu în ultimul rând, construirea unui nou sediu pentru Primăria comunei Belciugatele.

„Ne propunem să finalizăm asfaltarea tuturor străzilor. În prezent avem asfaltate circa 85% din străzi. De asemenea, extinderea rețelei de apă din satele Cândeasca și Cojești, cât și Dispensarul uman. Cele expuse anterior sunt doar câteva din proiectele pe care le dorim implementate.

Desigur că mai există multe alte proiecte, la fel de importante cum ar fi extinderea rețelei electrice în zonele cu terenuri atribuite tinerilor în baza Legii nr. 15/2003, crearea unor locuri de joacă și parcuri în fiecare dintre cele 5 sate componente ale comunei Belciugatele, construirea unei hale metalice care să adăpostească utilajele primăriei, realizarea de trotuare pentru traficul pietonal și altele.”, ne-a declarat primarul comunei Belciugatele, Mihai Gurlui.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite