Oportunităţi de petrecere a timpului liber oferite de Programul Interreg V-A România – Bulgaria

Oportunităţi de petrecere a timpului liber oferite de Programul Interreg V-A România – Bulgaria

Luna august e deja aici, aşa că, în cazul în care încă nu ai făcut-o, ar fi cazul să-ţi pui la punct planurile de vacanţă. Mai sunt câteva săptămâni la dispoziţie iar temperaturile ridicate fac ca aşteptarea să fie şi mai grea şi vacanţa tot mai râvnită. Nu te-ai hotărât încă ce să faci în vacanţa de vară? Îţi oferim noi câteva sugestii de petrecere a timpului liber. Rezultatele proiectelor adresate promovării bogăţiilor culturale şi naturale se pot întâlni de-a lungul graniţei României cu Bulgaria, Programul Interreg VA România – Bulgaria, contribuind în mod pozitiv la îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiunea transfrontalieră.

Pentru a vă planifica vizita în regiune, puteţi alege una sau mai multe dintre opţiunile oferite de cele 32 de noi produse turistice/servicii de promovare a atracţiilor naturale şi culturale din regiune, ce au fost realizate până la acest moment cu finanţare de la Uniunea Europeană prin Programul Interreg VA România – Bulgaria.

Printre aceste produse puteţi găsi baze de date pentru siturile culturale, naturale şi istorice de pe teritoriul întregii arii eligibile a programului, platforme online inovative şi interactive GIS pentru furnizarea de informaţii şi servicii turistice, trasee turistice complexe, rute în vederea dscoperirii siturilor romane în vederea utilizării durabile a patrimoniului cultural comun, ecoturism, aventură cu balonul cu aer cald, produse turistice cu ajutorul cărora puteţi descoperi tradiţii vechi autentice, descoperirea siturilor istorice şi culturale romane semnificative, prin intermediul echipamentelor digitale avansate, modelelor 3D, animaţii şi alte metode moderne, o reţea de biciclete electrice precum şi o serie de alte idei de petrecere a timpului liber.

Programul Interreg V-A România-Bulgaria are ca obiectiv principal dezvoltarea zonei de graniţă dintre cele două ţări prin finanţarea unor proiecte comune, având un buget total de 258,5 milioane euro, alocat pentru 6 axe prioritare. Pentru fiecare dintre proiectele contractate, este disponibilă pe site-ul Programului, o scurtă descriere în care puteţi afla informaţii relevante despre proiecte, inclusiv un link către pagina de internet a proiectului, dacă este cazul, această secţiune fiind permanent actualizată cu noi informaţii despre proiectele în implementare.

Pentru a afla mai multe informaţii despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre proiectele finanţate dar şi despre evenimentele viitoare, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide