Pandea: CJ nu este feuda PNL | Drăgulin: PSD condiţionează fondurile în funcţie de culoarea politică

Preşedintele interimar al PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, a declarat, vizavi de sprijinul pe care Consiliul Judeţean îl oferă sau nu primarilor PSD, că nu este cazul ca primarii să meargă cu mâna întinsă la preşedintele CJ Vasile Iliuţă deoarece este clar legiferată modalitatea de repartizare a fondurilor judeţene, acestea nefiind la discreţia conducerii acestei instituţii.

„Consiliul Judeţean nu este feuda PNL-ului astfel încât noi să ne ducem cu mâna întinsă. Conform Legii Finanţelor Publice orice UAT (Unitate Administrativ Teritorială) are dreptul de a solicita fonduri pentru cofinanţare. Nu se cere nimic ieşit din comun, este o chestie legală. Dacă există necesitatea alocării unor fonduri pentru cofinanţare se face o adresă către CJ iar acesta este obligat să le acorde având în vedere că sumele se împart pentru arierate, rate împrumuturi, cofinanţări şi apoi proiecte de dezvoltare locală.”, a spus subsecretarul de stat Ciprian Pandea.

 

În replică, preşedintele PNL Călăraşi, Daniel Drăgulin, a criticat atitudinea preşedintelui PSD, Ciprian Pandea, spunând că:

„Mă mir că a făcut aceste afirmaţii, îl ştiam pe preşedinte un om mai ponderat în declaraţii. Am informaţii din teritoriu că deja se fac propuneri, prin condiţionare, şi anume, dacă vor să prindă proiecte pe PNDL să se orienteze către stânga. Problema este de altă natură…

Dacă vrem să demonstrăm că vrem să facem altfel de politică, că dacă am venit la guvernare vrem să facem politică pentru toţi cetăţenii României, nu cred că contează culoarea politică. Mie nu îmi este teamă, până acum nu a plecat niciun primar, poate reuşesc să convingă doi, trei primari, dar în momentul în care se pune problema asta din partea conducerii PSD Călăraşi este un lucru neprincipial.

Nu cred că comunităţile trebuie să sufere că un primar sau altul nu face parte din rândul PSD… Mi se pare un act destul de grav să condiţionezi alocarea de fonduri de culoarea politică.”

1 Comentariu

  1. Lilian
    15 mai 2017 - 21:52

    Cipriane, i-ai zis asta si lui Vasile Iliuta atunci cand ai fost la petrecerea de ziua lui la Ivanesti? Sau in desele intalniri de la el din biroul de la Consiliul Judetean?

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide