Peste 2.000 de oameni au fost prezenți la Bobotează în comuna Borcea!

Mircea Brândușă. Și în acest an, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, primarul comunei Borcea, a menținut tradiția, și a organizat ca la carte sărbătoarea Bobotezei. Peste 2.000 de locuitori au ținut să fie prezenți pe malul brațului Borcea la manifestările dedicate acestui eveniment.

Evenimentul a debutat în jurul orei 10:30 când, din centrul comunei Borcea, primarul localității, într-o frumoasă trăsură albă, a condus procesiunea până la biserica din satul Pietroiu. După Sfânta Liturghie a avut loc slujba de sfințire a apei, botezarea cailor, aruncarea și recuperarea crucilor în cele două sate, Pietroiu și Borcea, precum și concursurile de cai și atelaje la viteză și frumusețe.

Ivan Tudorel și Moscoviciuc Daniel au fost cei doi temerari din cei nouă înotători care s-au aruncat în apele reci ale brațului Borcea și au prins crucile aruncate de preoți.

Câștigătorii concursurilor hipice au fost răsplătiți de primarul Aniel Nedelcu Pațurcă cu premii constând în harnașamente, respectiv: căpăstru, căpețea și bici. În mesajul său, primarul Aniel Nedelcu Pațurcă mulțumit celor prezenți:

„Vreau să mulțumesc în numele meu și al autorităților publice locale pentru prezența dumneavoastră numeroasă la acest important eveniment din viața noastră. Vă doresc sănătate, împlinire sufletească și să dea bunul Dumnezeu ca acest an să fie mai bun și să trăim împreună într-o comună frumoasă și prosperă.

Le mulțumesc reprezentanților jandarmeriei, poliției, ISU Călărași care s-au implicat ca această importantă zi să decurgă fără incidente. Îi felicit pe cei nouă tineri curajoși care s-au încumetat să se arunce în apele reci ale brațului Borcea și să recupereze crucile aruncate. Felicit deținătorii de cabaline care au participat la întrecerea hipică menită să arate care cal a fost mai bine îngrijit pe timpul anului. Le doresc celor care mâine își vor serba onomastica de Sfântul Ion un sincer și călduros: La mulți ani!”

De menționat că și la această ediție a sărbătorii Bobotezei a ținut să fie prezentă și doamna senator Roxana Pațurcă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide