PNL Călărași | Practica ședințelor CL prin mesaje pe WhatsApp trebuie oprită

Organizația municipală a PNL Călărași solicită primarului Marius Dulce, printr-un mesaj postat pe pagina de facebook, încetarea practicii desfășurării ședințelor de consiliu local prin WhatsApp de vreme ce starea de alertă a fost ridicată.

STAREA DE ALERTĂ A ÎNCETAT! PRACTICA ședințelor de Consiliu Local, desfășurate prin mesaje scrise pe WhatsApp, TREBUIE OPRITĂ!

Ca urmare a perpetuării practicii abuzive de desfășurare a ședințelor de consiliu local în format online, pe WhatsApp, consilierii locali liberali, prin vocea liderului de grup, domnul Viorel IVANCIU, au cerut încetarea acestei situații de fapt și revenirea la modul LEGAL, NORMAL și RESPONSABIL de desfășurare a ședințelor de consiliu local, cu prezența fizică a consilierilor care au fost aleși de cetățeni.

”Convocarea acestor ședințe extraordinare sau de îndată, în special, atunci când trebuie să dezbatem proiecte extrem de importante pentru comunitate, cum sunt cele care privesc rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și contractarea de împrumuturi în numele cetățenilor, proiecte care ar trebui dezbătute în plen și asumate cu responsabilitate.

Pe lângă faptul că se face tot posibilul să se ocolească prevederile legale ale Codului administrativ, convocarea ședințelor de consiliu local în format electronic, în afara stării de alertă, nu este legală și nici morală, dar mai ales să nu se țină cont de poziția celor 10 consilieri locali ai opoziției votați de mii de călărășeni. Această poziție a fost exprimată de nenumărate ori, iar consilierii au dreptul pe care îl conferă statutul de aleși locali, acela de a ne spune opiniile, de a aduce îmbunătățiri proiectelor de hotărâri ale căror efecte ne vizează pe toți.

De ce vă este teamă de dezbateri, de opinii, care pot fi contrare propunerilor executivului?

Vă solicităm să încetați această practică pe care ați ridicat-o la rang de politică locală, de a ne convoca online și să desfășurăm ședințele consiliului local, așa cum prevede legea, în plen, față în față, pentru a ne face treaba pentru care ne-au mandatat călărășenii.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide