Podul peste Argeș dintre Radovanu și Șoldanu, aproape de finalizare

Dintotdeauna, trecerea peste râul Argeș, în zona Șoldanu – Radovanu, s-a făcut pe un pod improvizat din tuburi de beton care a fost, nu odată, distrus de apele Argeșului. Consiliul Județean a decis anul trecut să investească pentru construcția unui pod metalic, ajuns acum la un grad de finalizare de 70%.

Cel mai probabil, conform constructorului, societatea ECCI din București, pe pod se va putea circula de la jumătatea anului viitor. Investiția de 6 milioane de lei a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Călărași. Podul va avea o lungime de 112 metri și o lătime de 10,5 metri, cu câte o bandă pe sens și trotuare pe ambele părți. Podul va asigura conectivitatea locuitorilor de cele mai mari rețele rutiere.

Ieri, conducerea CJ Călărași a vizitat șantierul pentru a vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor

„Trecerea prin vad de la Șoldanu-Radovanu rămâne provocarea actualului meu mandat ca președinte al Consiliului Județean Călărași.

Nimeni nu a crezut vreodată că tuburile de ciment, erodate de vâltoarea râului Argeș, și gunoaiele, care au ținut ani de zile loc de trecere peste apă, vor putea fi înlocuite cu stâlpi de pod adevărat.

Lucrurile se întâmplă și se întâmplă cu o rapiditate pentru care constructorul merită toate felicitările noastre.

În luna noiembrie 2021 podul va fi finalizat, valoarea investiției este de 6 milioane de lei, la ora actuală fiind realizat în proporție de 70%.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide