luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEPolițiștii călărășeni vor folosi o aplicație pentru verificarea documentelor de identitate

Polițiștii călărășeni vor folosi o aplicație pentru verificarea documentelor de identitate

- Advertisement -

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie a.c., a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Astfel, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași desfășoară activități de control al traficului, folosind aplicația eDAC, pentru verificarea documentelor de identitate.

Aplicația eDAC va fi folosită de structurile poliției, pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la acestea.

Noua aplicație instalată pe dispozitivele mobile și tabletele oferite de către Ministerul Afacerilor Interne, va fi folosită de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituție sau la ghișeele destinate publicului.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate sau pașaport), aplicația comparând informațiile prezentate cu cele existente în bazele de date. Ulterior, aceasta va afișa imediat informații în cazul în care persoana verificată este urmărită sau are vreo interdicție.

Totodată, polițiștii vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație sau verificare a cetățeanului legitimat.

În cazul în care sunt constatate anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, pentru desfășurarea verificărilor suplimentare și, dacă se impune, luarea unor măsuri specifice.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite