Portul Turistic Călărași | Turnul Belvedere scos din proiect, plus încă 5 milioane lei pentru stabilizarea solului

Portul Turistic din Călărași, ce se construiește în apropierea Plajei Tineretului, a ajuns la un procent de execuție de 40%, lucrările fiind încetinite de problemele apărute la stabilizarea planplanșelor care delimitau cheul.

Consiliul Județean se află în discuții cu reprezentanții Ministerului Turismului, finanțatorul acestui proiect, pentru alocarea de resurse suplimentare, aproximativ 5 milioane de lei, pentru remedierea problemelor apărute.

Valoarea aprobată a proiectului este de 18 milioane de euro, bani asiguraţi din bugetul de stat, în Masterplanul pentru Turism. Data finalizării avansată inițial a fost 2 noiembrie 2023, însă, din cauza probelemor apărute, finalizarea portului se va face în 2024.

„Portul Turistic din Călărași are un procent de execuție de 40%, avem o problemă tehnică pe care trebuie să o rezolvăm, este vorba de înclinația acelor planplanșe, în momentul ăsta se lucrează la schimbarea soluției tehnice, suntem în discuții la Ministerul Turismului pentru că este nevoie de circa 5 milioane de lei în plus. 

Pentru stabilizarea planplanșelor, pentru că acolo este un teren nisipos, se vor aduce pietre de dimensiuni foarte mari care vor fi puse la baza acestora. De asemenea, din proiectul inițial a fost eliminat un turn belvedere pentru că Ministerul Turismului nu îl finanța.”, a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide