vineri, decembrie 8, 2023
AcasăFAPT DIVERSPostul, purificare spirituală și/sau metodă de slăbit rapidă

Postul, purificare spirituală și/sau metodă de slăbit rapidă

- Advertisement -

Oamenii postesc de mii de ani din motive religioase și/sau de sănătate, iar unii îl consideră doar un instrument de slăbire. Probabil ați văzut titluri despre celebrități care beau sucuri de fructe exotice pentru a se pregăti pentru roluri din film sau ați auzit prietenii vorbind despre zilele lor de post săptămânal.

Postul este încă controversat în rândul experților medicali. Dacă încercați să decideți dacă să renunțați la alimente pentru pierderea în greutate sau în alte scopuri, luați în considerare aceste sugestii pentru a rămâne în siguranță în timp ce postați.

Dacă te-ai hotărât să postești

1. Pierderea în greutate. Orice dietă extrem de săracă în calorii vă va face să slăbiți rapid, dar este posibil să o recuperați imediat. Asta pentru că pierzi apă și masă musculară, iar metabolismul tău încetinește. Când reîncepi să mănânci, s-ar putea să te îngrași în timp ce consumi aceeași cantitate de alimente pe care obișnuiai să o gestionezi.

2. Detoxifică-ți corpul. Unele cărți de dietă susțin că postul vă va purifica corpul și va elimina toxinele din organism. Majoritatea medicilor cred că ficatul tău și alte organe fac acest lucru automat.

3. Simte-te puternic. Stigmatul asociat cu excesul de greutate poate crea o relație dificilă cu alimentele. S-ar putea să apreciați experiența de control care vine cu postul scurt.

4. Practică-ți religia. Multe credințe includ ritualuri bazate pe post. Practicanții spun că le crește gradul de conștientizare și îi apropie de divin.

5. Pregătiți-vă pentru tratament medical. Ascultați-vă medicul când vă recomandă să nu mâncați înainte de anumite teste medicale sau intervenții chirurgicale. Tratamentul adecvat poate necesita stabilirea unei linii de referință precise sau oferirea corpului dumneavoastră unei pauze de la digerarea alimentelor.

6. Trăiește mai mult. Un număr mare de cercetări susțin o legătură între consumul de mai puține calorii și prelungirea duratei de viață. Compensațiile ar putea merita pentru tine.

Tehnici de post în siguranță

1. Bea lichide. Deshidratarea este una dintre cele mai mari preocupări în timpul oricărei diete extreme. Dacă vă simțiți amețit sau confuz, beți mai multă apă și consultați-vă medicul dacă simptomele continuă.

2. Clarificați-vă termenii. Există multe feluri diferite de posturi. Majoritatea persoanelor sănătoase se pot descurca să nu consume decât apă timp de până la 2 zile. Posturile care permit calorii lichide sau mâncarea la anumite ore pot fi fezabile pentru perioade mai lungi.

3. Zile alternative. Postul în zilele alternative este o tendință fierbinte, de când un medic TV britanic a scris o carte despre experiența sa. Poate doriți să experimentați cu formula lui timp de cinci zile de post și două zile fără.

4. Studiați nutriția. Dacă încercați să scăpați de greutate, rețineți că postul este o abordare temporară și intensă. Pe termen lung, este important să înțelegeți cum să mâncați sănătos pentru a rămâne în formă. Ia o carte despre nutriție și încearcă noi rețete de legume.

5. Fii atent la efectele secundare. Pe lângă deshidratare, pot exista și alte consecințe ale postului. Atenție la respirația urât mirositoare, probleme de somn și schimbări de dispoziție. S-ar putea să vă fie util să vă scădeți nivelul de activitate fizică și să amânați sarcinile care necesită o gândire serioasă.

6. Cunoaște-ți riscurile. Unii adulți trebuie să evite cu totul postul, inclusiv femeile însărcinate și cele care suferă de diabet.

Concluzia este că există multe diete mai eficiente decât postul dacă încerci să slăbești. Pe de altă parte, s-ar putea să aveți și alte motive întemeiate să nu mai mâncați temporar. În acest caz, postul poate fi bun pentru trup și suflet, atâta timp cât discutați cu medicul dumneavoastră și luați măsuri de precauție care vă vor menține în siguranță în timp ce eliminați calorii.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite