Prefect Valentin Barbu: 93,8% din populația județului a fost recenzată

Prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a prezentat stadiul recenzării populației la nivelului județului, declarându-se mulțumit de modul cu a decurs procesul. Acesta a transmis că județul Călărași se află pe locul 7 la nivel național, cu 93,8% din populație recenzată.

„La nivel național, județul Călărași stă bine ca nivel de recenzare, suntem pe locul 7, însemnând 93,8% din totalul populației recenzate. Sunt 20 de localități din județul Călărași care au terminat recenzarea, cei doi primari, alături de noi astăzi (n.r. 15 iulie 2022), din Cuza-Vodă (numărul 1) și Unirea (locul 3) sunt în top.

Așa cum am constatat, fără implicarea directă a primarilor, nu mergea bine recenzarea, în unele localități s-a mers mai greu. Există o problemă și pe această cale adresez o rugăminte dlui primar al municipiului Călărași, subliniez, o rugăminte, nu un reproș.

Perioada s-a prelungit cu încă o săptămână. Se poate atinge populația țintă pentru a fi recenzată. Cea mai mare problemă, la nivel național, a fost în orașele mari și în orașele medii, cum este și municipiul Călărași. Dacă municipiul reușește să remonteze decalajul acesta în ultima săptămână putem atinge 100% din populația țintă supusă recenzării.”, a spus prefectul Valentin Barbu.

La nivelul județului au rămas nerecenzate 21.170 de persoane, o situație care poate fi rezolvată în această perioadă.

„La nivelul județului Călărași, la momentul actual, conform INS, populația țintă supusă recenzării, prin ambele metode, este de 272.751 de persoane și avem un minus de 21.170 persoane, deci este rezolvabilă problema.

Toată lumea trebuie să se afle într-o bază de date, iar realitatea demonstrează că nu este chiar așa și știți foarte bine dinamica populației, aici vorbesc de cei care au părăsit țara. Iar aici este o mare problemă, poate reușim acum ca datele să aibă o mai mare acuratețe decât în urmă cu 11 ani, unde știți că au fost probleme. Poate aflăm și noi, cu toții, câți suntem în România și câți în Diaspora.”, a încheiat Valentin Barbu.

Advertisement

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide