Prefectul Valentin Barbu nu va ataca hotărârile CJ și CL privind contractarea unor împrumuturi

Conducerile Consiliului Județean Călărași și Primăriei Municipiului Călărași au inițiat câte un proiect de hotărâre privind contractarea unor împrumuturi pentru finanțarea investițiilor județene și locale, în cuantum de 87 de milioane de lei (pe o perioadă de 20 de ani, din care 3 ani perioadă de tragere) – Consiliul Județean și de 40 de milioane de lei (pe o perioadă de 12 ani, din care 2 ani perioadă de tragere și 10 de rambursare) – Primăria Călărași. Prefectura Călărași nu va ataca cele două hotărâri.

Cele două instituții vor știi dacă se pot baza pe respectivii bani abia după ce Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale (CAIL) din cadrul Ministerului de Finanțe se va pronunța asupra oportunității și în funcție de gradul de îndatorare.

Vizavi de acest subiect, prefectul Valentin Barbu a declarat că nu ia în calcul atacarea celor două proiecte de hotărâre.

„Cum am mai spus-o colegilor în interiorul partidului, nu am de gând să atac aceste hotărâri. Numai că trebuie spus foarte clar… poate că, din păcate sau din fericire, eu personal cred că nu se vor putea obține împrumuturile pentru că legea spune clar că în momentul în care ai înregistrat deficit în anul fiscal precedent, CAIL (Comisia de Acordare a Împrumuturilor Locale) nu poate acorda acest împrumut. Dacă se va respecta strict legea este clar că acest împrumut nu poate fi accesat de către CJ.

Dacă acest împrumut ar fi aprobat, dar, repet, părerea mea personală e că nu poate fi aprobat de CAIL, ar exista în următorii 3-4 ani un vârf de plată care ar sări de 50% grad de îndatorare. Întotdeauna e nevoie de bani să dezvolți, sunt niște proiecte majore acolo care trebuie finanțate, dacă Consiliul Județean va obține acest împrumut eu nu am nimic împotrivă. dar vă spun că existe șanse mari ca acel vârf de plată să nu poată fi susținut.”, a explicat prefectul Valentin Barbu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide