Primar Alin Ploieşteanu, comuna Frăsinet: În aceşti primi 2 ani de mandat m-am axat pe modernizarea şcolilor

Mircea Brânduşă. În septembrie se împlinesc doi ani de când, în urma votului concetăţenilor săi, Alin Ploieşteanu a preluat mandatul de primar al comunei Frăsinet. Acesta a realizat un scurt bilanţ al primul său an de mandat, pe care îl face public în materialul de mai jos.

Rep: Despre proiectele implementate în acest timp, ce ne puteţi spune?

A.P.: Investiţiile pe care le-am desfăşurat în cei doi ani de mandat au vizat în primul rând unităţile de învăţământ din comună, astfel: Şcoala Primara Dăneşti a fost anvelopată, s-au turnat trotuare din beton, iar acoperişul a fost schimbat în totalitate. La Şcoala Gimnazială nr.1 Frăsinet a fost schimbat acoperişul, a fost anvelopată, curtea şcolii amenajată, parcarea şcolii, gardul din spatele şcolii a fost schimbat si amenajată intrarea, astfel încât microbuzul şcolii să preia elevii din strada secundară pentru protecţia acestora. Au fost construite toalete interioare, s-a instalat centrala termică pe lemne. Din punct de vedere al dotărilor, clasele au fost dotate cu mobilier şcolar, s-au pus table monobloc, uşile au fost înlocuite cu unele din lemn, s-au achiziţionat echipamente tehnice performante. În satele Frăsinet si Luptători s-au realizat alei pietonale, pentru siguranţa cetăţenilor. Bisericile din comună au fost, de asemenea, finanţate pentru anumite lucrări de reparaţii necesare. S-au instalat staţii moderne de autobuz în satele Dăneşti si Luptători, urmând ca si celelalte sate ale comunei să beneficieze de aceste investiţii.

Rep: La ora când vorbim, care sunt proiectele aflate în desfăşurare?

A.P.: Sunt în derulare lucrările la un parc cu loc de joacă şi teren sintetic de fotbal în satul Luptători, proiect în valoare 250.000 de euro, şi la Grădiniţa cu program normal, nr. 4 din satul Frăsinetul de jos, respectiv, anvelopare, înlocuire ferestre şi turnat trotuare. Prin Programul Anghel Saligny s-a primit finanţare si pentru asfaltare în satele Luptători şi Curăteşti, urmând ca şi satul Dăneşti să intre în acest program. Prin acelaşi Program s-a depus proiect si pentru alimentarea cu gaze a comunei. De asemenea, în acest moment, unităţile de învăţământ din comună se află în plin proces de igienizare: vopsit în interior, schimbat parchet şi curăţat sobe la şcoala din satul Luptători.

Rep: Ce investiţii aveţi pe lista de priorităţi pentru următorii ani?

A.P.: Prin CNI: Modernizare dispensar uman comuna Frăsinet; Modernizare şi extindere a şcolii din satul Luptători, ambele proiecte în valoare de 1.500.000 euro, pentru care deja s-au realizat studiile de fezabilitate.

Prin PNRR: Reabilitare sediu primărie; Proiect pentru amenajarea de piste pentru biciclete pe traseul Frăsinet – Tăriceni şi staţii de încărcare electrică. Nu în ultimul rând am o serie de investiţii ce vor fi executate cu bani din bugetul local: trotuare pietonale în satele Dăneşti, Frăsinetu de Jos si Curăteşti; În fiecare sat al comunei intenţionez să construim locuri de joacă pentru copii. Avem în vedere reducerea la zero a consumului de energie electrică printr-un parteneriat pentru un parc fotovoltaic. Ca proiect prioritar care va fi depus în curând este o bază sportivă si sala de sport în comuna Frăsinet.

Rep: Cunosc faptul că prioritar era un proiect de reabilitare a reţelei de apă în comuna Frăsinet. În ce stadiu se află această investiţie?

A.P.: Din păcate, până la acest moment nu s-a putut depune un astfel de proiect, deoarece, până la această dată, recepţia vechiului proiect nu a fost realizată, ultimii constructori nedorind să asigure funcţionalitatea staţiilor de clorinare şi schimbarea ţevilor care pleacă din staţie, diametrul acestora fiind foarte mic. Astfel, până la remedierea acestor aspecte, Primăria Frăsinet nu va semna recepţia lucrării, urmând ca nici firma respectivă să nu îşi primească garanţiile finale. De aceea, acest proiect încă nu a putut fi depus.

Rep: Am lăsat la urmă, una dintre cele mai importante realizări, şi anume, fenomenul sportiv, respectiv, reînscrierea echipei de fotbal Unirea Frăsinet în campionatul Ligii a V-a, precum şi câştigarea seriei, implicit promovarea în Liga a IV-a! Ce ne puteţi spune? Ce obiectiv ţintiţi în noul campionat?

A.P.: Da, este o performanţă remarcabilă! Nu mă aşteptam, ţinând cont de adversarii redutabili, echipe cu vechi ştate în fotbalul călărăşean, dar, cu un lot valoros, cu fotbalişti tineri, dornici de afirmare, iată că s-a putut! Ca orice nou promovată, menţinerea în Liga a IV-a.

Rep: Despre această performanţă, vom reveni cu un articol amplu, cu informaţii de specialitate şi galerie foto impresionantă! Vă mulţumes pentru timpul acordat. În încheiere, ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Frăsinet?

A.P.: Le solicit să dea dovadă de înţelegere faţă de ce cere guvernul; economie la apă, la energie electrică şi la măsurile sanitare contra COVID. În rest, îi asigur de stima şi respectul meu, dorindu-le tuturor, multă sănătate!

Advertisement

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide