Primar Alin Ploieşteanu: „Ne apucăm serios de modernizarea prin asfaltare a străzilor de interes public local”

Mircea Brânduşă. Într-un scurt interviu acordat la aproximativ două luni de la depunerea jurământului, noul primar al comunei Frăsinet, Alin Ploieşteanu, a afirmat că a venit la Primărie cu gândul de a face treabă şi de a forma o echipă performantă, cu oameni determinaţi, profesionişti şi loiali cetăţenilor comunei.

„Prioritatea fundamentală a mandatului meu este modernizarea comunei. În primul rând, primăria trebuie să pună la dispoziţia locuitorilor servicii de calitate. În al doilea rând, trebuie să asigure toată logistica din punct de vedere instituţional pentru dezvoltarea economică a localităţilor arondate comunei şi pentru lucrările publice care sunt în portofoliul şi în sarcina primăriei.”, ne-a declarat primarul Alin Ploieşteanu.

Acesta a adăugat că o altă prioritate a sa este legată de contextul epidemiologic actual şi vizează luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

„Voi gândi un set de măsuri pentru protejarea populaţiei, în primul rând pentru protejarea copiilor şi a elevilor, pentru că sunt vulnerabili. Primăria are în sarcină grădiniţele şi şcolile, dar ne gândim şi la ceea ce putem face şi pentru oamenii activi şi oamenii vârstnici, care sunt şi ei foarte vulnerabili. De asemenea vom lua măsuri şi pentru a asigura copiilor tablete în cazul în care se va impune menţinerea şcolilor în scenariul roşu.”

Alin Ploieşteanu a mai precizat că va face o analiză amănunţită a situaţiei din primăria Frăsinet.

„În urma analizei pe care o voi face în primărie, audit pe modul în care s-au cheltuit banii, audit pe personal şi pe altele, am să comunic locuitorilor, inclusiv fostului primar care este situaţia reală, nu cea propagandistică a comunei.”

Nu în ultimul rând, noul primar a afirmat că mai are câteva priorităţi.

„Mă gândesc cum să eficientizez serviciile din primărie. Am spus-o şi în campania electorală, consider că organigrama găsită nu este conformă cu volumul de lucru existent şi nu este de natură să servească interesele comunităţii locale. Nu suntem în primărie ca să facem business de altă natură, primăria Frăsinet trebuie să funcţioneze într-o organigramă suplă, cu servicii transparente şi doar în slujba cetăţeanului. Deja am purtat discuţii cu şefii serviciilor din primărie şi am solicitat un program flexibil pentru serviciile care au interfaţă cu publicul, bineînţeles cu respectarea legislaţiei muncii.”

Rep: Sunteţi unul din cei mai tineri primari din judeţ. Ce credeţi că i-a determinat pe concetăţenii dumneavoastră să vă voteze?

P.A.: În primul rând trebuie să le mulţumesc locuitorilor pentru încrederea acordată. A fost o campanie grea, dar frumoasă, în care cel mai bun trebuia să câştige. Este o mare onoare pentru mine să-mi reprezint comuna la acest nivel, dar îmi dau seama că este şi o mare responsabilitate. Cred că oamenii m-au ales pentru că sunt o persoană energică, ambiţioasă, cu putere de muncă şi foarte responsabilă.

Rep: Acum după două luni de când aţi preluat oficial mandatul de primar, v-aţi apucat de muncă? Cum merg lucrurile în primărie?

P.A.: Am început munca imediat ce am fost învestit în funcţie şi deja am făcut o serie de demersuri pentru a rezolva problemele cele mai urgente. Ne confruntăm cu această pandemie, drept pentru care am muncit pe teren ca să venim în sprijinul celor afectaţi de acest virus nemilos.

Rep: Ce veţi face în privinţa promisiunilor din campanie?

P.A.: Simplu: le voi îndeplini pe toate, una câte una. Începând cu problema asfaltării drumurilor în toate satele comunei. În acest sens am abordat direct pe cei de la firma Komora pentru realizarea unei documentaţii tehnice cadastrale pentru satul Luptători.

Rep: Dar sunt şi alte probleme greu de rezolvat, cum e canalizarea, apa menajeră, gazele naturale, gunoiul menajer, lipsa locurilor de muncă?

P.A.: Cu siguranţă voi continua cu reţeaua de apă menajeră pe care mi-o doresc a fi cât mai curată şi cu presiune în gospodăriile cetăţenilor, canalizarea şi aducţiune de gaze, nu în ultimul rând cu rezolvarea gunoiului menajer, respectiv, colectarea, selecţia şi depozitarea acestuia în locuri special amenajate. Dintre toate aceste proiecte, canalizarea va fi cel mai mare obiectiv pentru acest mandat. Am purtat deja discuţii cu specialişti pentru a vedea ce implică realizarea documentaţiei tehnice, care sunt soluţiile ca să pornim acest important proiect. Am primit promisiuni că vor demara lucrările anul viitor, dar eu nu mă mulţumesc cu promisiuni, aşa că nu stau cu mâinile în sân să aştept, îi voi bate la cap până văd că lucrurile se întâmplă aşa cum vreau.

Rep: În campanie s-a discutat mult despre parcuri şi spaţii verzi. Ce veţi face concret privind realizarea unor astfel de obiective?

P.A.: Am promis parcuri şi spaţii verzi frumoase şi curate în fiecare localitate. Eu cred că toată lumea vrea asta, dar trebuie să ne mobilizăm cu toţi. Am vrut să fim primii care dau exemplu şi aşa vom face în continuare. Recent am trimis tuturor cetăţenilor o înştiinţare pentru curăţenia spaţiilor verzi din faţa caselor şi refacerea faţadelor. Pentru parcuri am vorbit cu arhitecţi peisagişti şi vom face un proiect ca să facem o investiţie cu cap. Mi-aş dori ca primele lucrări să le facem deja anul viitor.

Rep: Ce altceva mai puteţi face în perioada imediat următoare?

P.A.: Urmăresc, punct cu punct, lista anuală de investiţii, pentru că suntem aproape de finele anului şi din cauza alegerilor suntem în urmă. Ne apucăm serios de modernizarea prin asfaltare a străzilor de interes public local. Tot până la finele anului vreau să rezolvăm problema şanţurilor de scurgere a apelor pluviale, pentru a evita posibilele inundaţii de la viitoarele zăpezi ce se vor topi. În fine, vom încerca să punem în funcţiune ce ne-am propus pentru anul acesta, respectiv, reabilitare dispensar uman unde va funcţiona şi un cabinet medical, să redeschidem farmacia, astfel încât locuitorii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze altundeva pentru procurare medicamente, iar din 2021 voi veni cu măsuri care să dea comunei o direcţie de dezvoltare mult mai accelerată.

Rep: Care este mesajul dumneavoastră pentru locuitorii comunei Frăsinet?

P.A.. Îmi doresc ca toate satele aparţinătoare comunei Frăsinet să cunoască în următorii 4 ani o modernizare continuă, care să conducă la creşterea calităţii vieţii. Îi asigur pe toţi concetăţenii mei că vor găsi în permanenţă uşa biroului meu deschisă, iar angajaţii din primărie le vor asigura servicii prompte şi de calitate. La finele mandatului meu, vreau să fim mândri că trăim în comuna Frăsinet.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide