Primar Aniel Nedelcu Paţurcă, comuna Borcea: Investiţie de 12 milioane de lei în aducţiunea de gaz

Mircea Brânduşă. Încă din anul 2018, Aniel Nedelcu Paţurcă, primarul comunei Borcea, a depus un proiect având ca obiectiv aducţiunea de gaze naturale, însă din cauza hăţişurilor din legislaţiei, abia în această primăvară proiectul va prinde viaţă.

Investiţia va avea o valoare totală de 12 milioane lei. Despre acest important proiect, primarul Aniel Nedelcu Paţurcă ne-a declarat următoarele:

„Comuna Borcea va fi prima comună sau cel puţin printre primele localităţi unde vom avea gaze. Odată cu introducerea gazelor, o să încercăm să rezolvăm şi situaţia locurilor de muncă. Am purtat discuţii cu mai mulţi anteprenori care s-au arătat interesaţi de investiţii în această comună. Vă voi oferi detalii la momentul în care avem ceva concret, pentru că aşa este normal. Primarii se laudă cu tot ceea ce încearcă să dezvolte prin proiecte. Comuna noastră are multe proiecte în derulare, printre care, proiectul de introducere a gazelor.”

În timpul celor două mandate, Aniel Nedelcu Paţurcă, aflat acum la cel de al treilea, a demonstrat seriozitate şi că ceea ce a promis a şi realizat. A asfaltat peste 95% din străzi; A reuşit să reducă preţul apei potabile, renunţând la serviciile RAJA Constanţa, înfiinţând un serviciu public de apă şi canalizare la nivelul comunei; A reabilitat şi modernizat iluminatul stradal, înlocuindu-l pe cel vechi, deficitar, cu un consum mare de energie, cu unul modern cu tehnologie led, astfel diferenţa de bani fiind direcţionată către alte lucrări de interes pentru comunitate, realizate în regim propriu; A reuşit să finalizeze documentaţia tehnică a unui proiect deosebit de important pentru fermierii din zonă şi nu numai, respectiv construirea unui drum de centură între localităţile Pietroiu şi Borcea. La nivel naţional au fost depuse aproximativ 350 de cereri, fiind declarate eligibile doar 50, printre care şi cel al comunei Borcea. A reuşit să reducă în prim plan fenomenul fotbalistic prin promovarea echipei Agricola Borcea în eşalonul 3 cu rezultate notabile, anul acesta chiar promovând în play-offf-ul competiţiei, ceea ce îi dă dreptul să spere la promovarea în Liga a doua.

Despre această performanţă notabilă, unică pentru echipele călărăşene care activează în liga a treia, Aniel Teodor Nedelcu Paţurcă preciza următoarele: „Felicitări echipei noastre, care în ultima etapă din sezonul regulat, a câştigat la Modelu şi s-a calificat în play-off. Împreună am scris istorie în fotbalul din Borcea. După ani de fotbal jucaţi prin ligile judeţene, am promovat echipa noastră de fotbal la nivel profesionist, în Liga 3, lucru care nu a fost uşor. Pentru cine înţelege fenomenul fotbal, de 6 ani se văd rezultatele. Să fii în primele 4 echipe fruntaşe ale seriei, nu este uşor! Să fii la egalitate de puncte cu Farul Constanţa, o echipă cu mulţi jucători tineri la loturile naţionale de juniori şi de ce nu, chiar la echipa naţională a României, este o mare performanţă pentru Agricola Borcea! Suntem în play-off pentru promovare în Liga a 2-a! Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, într-o zi, eu personal, în calitate de primar al dumneavoastră, al tuturor locuitorilor comunei Borcea, cred cu tărie că acolo vom fi. Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”

Până la finele acestui al treilea mandat, Aniel Nedelcu Paţurcă are pe lista de priorităţi următoarele investiţii: Aducţiune cu gaze naturale, construire sală de sport multifuncţională, construire grădiniţă cu program prelungit, extindere reţea de canalizare şi nu în ultimul rând, reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu logistică nouă a căminului cultural din satul Pietroiu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide