Primar Dorel Dorobanţu, oraş Fundulea: Fondurile europene din PNRR sunt un obiectiv şi pentru noi

Mircea Brânduşă. Pentru Dorel Dorobanţu mandatul 2020-2024 reprezintă al patrulea mandat, iar realegerea sa în funcţia de primar demonstrează seriozitate, implicare în rezolvarea problemelor cetăţenilor, experienţă în administraţie şi, nu în ultimul rând, existenţa unui program coerent de dezvoltare a comunităţii.

De altfel, cetăţenii oraşului Fundulea au ales în direcţia care le-a oferit cea mai mare încredere şi siguranţă, au ales echipa care le-a insuflat ideea de continuitate a ideilor şi proiectelor deja începute în precedentele mandate. Unul din trendurile actuale în dezvoltarea locală încurajat şi finanţat de UE îl reprezintă conceptul de oraş verde, proiect care înglobează de la parcuri şi spaţii verzi, în general, până la transport ecologic în comun şi sistem de management al deşeurilor care nu poluează.

La aceste capitole, în viitorul apropiat, Fundulea ar putea să fie un oraş mai verde. În acest sens, printre proiectele de viitor ce ar putea fi accesate de primărie se înscrie şi proiectul de modernizare a trei dintre coridoarele principale ale oraşului, respectivdinspre Lehliu, Brăneşti şi Autostrada Soarelui, finanţat din fonduri europene. Proiectul vizează, între altele, infrastructura de transport rutier, precum şi construirea unor staţii de încărcare electrică pentru maşini şi biciclete. Un alt proiect de regenerare urbană ar fi reabilitarea terenurilor degradate din împrejurimile oraşului Fundulea şi pregătirea acestora pentru noi activităţi. Proiectul are ca principale obiective: reconversia terenurilor şi a suprafeţelor degradate, crearea de spaţii de socializare şi promenadă, crearea de zone verzi generoase, precum şi crearea de zone active pentru activităţi diverse.

Un alt trend foarte important la nivelul UE, accelerat acum şi de pandemie este digitalizarea, mai precis creşterea capacităţii instituţiilor de a oferi servicii online cetăţenilor lor. Prin accesare de fonduri, primăria Fundulea ar putea deveni una inteligentă. Astfel, odată implementat un astfel de program, accesând pagina primăriei, cetăţenii vor putea avea la dispoziţie servicii online precum, aplicaţia mobilă MyCity, harta investiţiilor, ghişeul.ro. De asemenea, impozitele, taxele locale şi autorizaţiile de liberă trecere se vor putea plăti online. În acest sens, primăria ar putea demara un proiect pentru crearea de soluţii informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei. Proiectul ar fi cofinanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităţii instituţionale şi eficientizarea activităţii la nivelul oraşului Fundulea, prin simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru cetăţeni, respectiv, adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor şi a serviciile publice furnizate. Ca o noutate, ar putea fi instalate panouri digitale interactive, precum şi un ecran led, pe care se vor posta diverse informaţii pentru cetăţenii oraşului.

După cum se ştie, începând din anul 2021 România are acces la fonduri europene în valoare de 30 mld de euro. În acest context, edilul oraşului Fundulea este pregătit ca şi pentru perioada 2022-2027 să atragă cât mai multe fonduri europene în oraşul Fundulea. În acest sens, în colaborare cu experţi judeţeni şi naţionali, primăria Fundulea lucrează la elaborarea Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană a oraşului Fundulea pentru perioada 2023 – 2030, document strategic ce va sta la baza accesării de fonduri europene în perioada următoare. Mai mult decât atât, pentru pregătirea proiectelor de finanţare din fonduri europene în perioada 2022-2027, primăria va înainta către ADR, respectiv Autoritatea de Management, documentaţiile unor proiecte eligibile, vitale pentru comunitate. Noile proiecte vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Toate aceste demersuri ale primăriei se datorează faptului că Dorel Dorobanţu a promis în campania din 2020 că Fundulea şi locuitorii săi nu vor pierde niciodată oportunitatea de a trăi în condiţii mai bune, astfel că proiectele pentru dezvoltarea oraşului vor continua. Urmează 2 ani şi jumătate cu multă muncă pentru funcţionarii primăriei!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide