Primar Ilie Mihai: „Situaţia financiară a primăriei oraşului Budeşti este dezastruoasă, cu datorii de 42 miliarde lei vechi”

Mircea Brânduşă. Aşa cum a promis în campanie, pentru noul primar al oraşului Budeşti, Ilie Mihai, politica a fost întotdeauna despre dialogul cu cetăţenii oraşului Budeşti şi a celor trei sate aparţinătoare, Aprozi, Buciumeni şi Gruiu. În acest sens, domnia sa a afirmat: „Nu pot înţelege noţiunea de reprezentare democratică în absenţa unei comunicări permanente cu persoanele care mi-au acordat votul. Am încercat să respect acest imperativ atât în relaţie cu membrii de partid care m-au susţinut de-a lungul timpului pentru funcţia de primar, în special cei de la PNL, cât şi cu votanţii care m-au mandatat la alegerile din 27 septembrie pentru a-i reprezenta în forurile democratice ale statului, precum şi cele judeţene!”

Cât despe modul cum interacţionează cu cetăţenii, Ilie Mihai are următoarea opinie:

„S-a spus adeseori despre mine că sunt singurul politician din oraşul Budeşti care a răspuns la toate apelurile telefonice, oricând şi la orice oră, din zi şi din noapte. Numărul meu este în agenda câtorva zeci, poate sute de locuitori din toate zonele limitrofe oraşului nostru. Am căutat să fiu mereu cât mai aproape de concetăţenii mei pentru a rămâne conectat la realităţile de la firul ierbii. Şi cum poţi face asta mai bine, decât vorbind direct cu cât mai multe persoane din diverse categorii sociale şi profesionale. Stimaţi cetăţeni, pe lângă animarea paginilor personale de pe reţelele sociale, pregătesc împreună cu echipa mea şi lansarea unui nou website unde eu şi echipa mea vom putea dialoga pe larg atât despre proiectele iniţiate de vechea administraţie, aflate în derulare, în diferite stadii de execuţie, cât şi despre cele dedicate următorilor 4 ani cât voi fi primarul vostru ales. Vă invit, aşadar, să continuam comunicarea şi prin intermediul acestor canale pentru a mă asigura că mesajele noastre, cei care lucrăm în primărie, ajung la dumneavoastră sub forma corectă, iar reacţiile şi propunerile pe care mi le veţi transmite vor fi recepţionate, luate în considerare şi implementate atât cât se va putea, conform legislaţiei în vigoare. Până atunci voi organiza o conferinţă de presă în care voi face cunoscute detalii extrem de interesante privind starea economică şi administrativă a primăriei Budeşti. Vă mulţumesc că îmi sunteţi alături!”

Conferinţa de presă a avut loc la începutul acestei săptămâni, iar Ilie Mihai nu s-a sfiit să facă o radiografie exactă, acidă chiar, la adresa activităţii fostei echipe manageriale din primăria oraşului Budeşti. „În primul rând, dragi budeşteni, cetăţeni din Aprozi, Gruiu şi Buciumeni, numele meu este Ilie Mihai şi sunt primarul oraşului Budeşti ales în data de 27 octombrie 2020. Ţin să vă mulţumesc tuturor încă o dată pentru alegerea făcută. Vreau să vă spun încă de la început că situaţia financiară a primăriei oraşului Budeşti este dezastruoasă. La ora actuală această instituţie are datorii în cuantum de 42 miliarde lei vechi. Un fapt deosebit de grav îl reprezintă lipsa prevederilor bugetare pentru salariile aferente trimestrului IV. În anul 2020 în bugetul local au fost înscrise prevederi bugetare numai pentru  9 luni. Astfel pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie nu au fost înscrise în buget sumele necesare salariilor. Vă prezint pe scurt datoriile UAT Budeşti:

– 21 miliarde lei vechi reprezentând facturi neachitate firmei de salubrizare IRIDEX. Facturile nu au fost înregistrate în contabilitate;

-12 miliarde lei vechi reprezentând sentinţe civile definitive care trebuie puse în aplicare şi în executare;

-un miliard lei vechi reprezentând alte facturi pentru cheltuieli de funcţionare. Pentru a redresa situaţia financiară a primăriei oraşului Budeşti, am solicitat Guvernului României, Ministerului de Finanţe şi Consiliului Judeţean Călăraşi, alocaţii bugetare pentru stingerea datoriilor acumulate de către vechea conducere a primăriei. Conducere care nu a făcut altceva decât să încheie contracte păguboase pentru instituţie. În perioada imediat următoare voi iniţia un proiect de hotărâre prin care voi solicita Consiliului Local aprobarea efectuării unui audit extern deoarece în perioada 2017-2020 nu s-a efectuat nici o misiune de audit din partea auditorului intern.

Pentru dezvoltarea localităţii vom atrage fonduri europene în vederea implementării unor proiecte de infrastructură cum ar fi: aducerea gazelor în oraşul Budeşti şi satelor aparţinătoare, Aprozi, Gruiu, Buciumeni; Extinderea reţelei de apă şi canalizare; Asfaltarea străzilor; Construire trotuare; Înfiinţare parc în fiecare localitate; Construire Centru de cultură în oraşul Budeşti; Construire sală de sport multifuncţională; Reabilitare şi modernizare şcoli şi grădiniţe şi nu în ultimul rând, repunerea în funcţiune a spitalului din Budeşti. Rog toţi cetăţenii din oraşul Budeşti şi satele aparţinătoare Aprozi, Gruiu, Buciumeni să aibă încredere în mine şi în potenţialul meu de a schimba în bine faţa localităţilor. Va fi un mandat greu dar nu imposibil. Vă mulţumesc şi vă doresc o zi bună!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide