Primar Ionuţ Stan: „Cred cu tărie că un om capabil poate face lucruri frumoase cu bani puţini”

Mircea Brânduşă. Cei mai mulţi dintre oamenii din comuna Lehliu Sat îşi câştigă traiul din agricultură. Cei aflaţi în putere nu se mulţumesc doar cu ceea ce le oferă munca pământului pe care îl deţin, ci au optat şi pentru un loc de muncă la oraş care le poate asigura un venit sigur. Fac naveta zi de zi, iar atunci când ajung acasă muncesc şi în gospodărie pentru a putea suplini lipsa de peste zi. Locuitorii acestei comune sunt obişnuiţi cu munca şi au înţeles că doar aşa pot realiza mai mult. Mergând pe străzile comunei descoperi case trainice, îngrijite. Grădinile şi câmpurile sunt lucrate, puţine fiind terenurile lăsate pârloagă. Mai mult, unii dintre locuitorii din Lehliu Sat au îmbrăţişat spiritul antreprenorial. Şi-au ridicat ferme de animale, cresc vaci, capre sau oi. Alţii au accesat fonduri europene şi s-au aventurat în plantarea de livezi de pomi fructiferi sau în stupărit.

Pornind de la această imagine putem spune despre Lehliu Sat că este o comună în plină dezvoltare. Născut şi crescut pe aceste meleaguri, Ionuţ Stan s-a gândit că ar putea pune umărul şi altfel la dezvoltarea localităţii care i-a oferit atât de multe. Astfel, că la alegerile din 2016 şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar. Susţinut de majoritatea locuitorilor comunei, el a câştigat alegerile reuşind să-l detroneze pe candidatul PNL, cel care a condus comuna în ultimele două mandate.

„Mă caracterizează seriozitatea. Sunt un om foarte muncitor. Nu las nimic nerezolvat dacă pot face astăzi. Iubesc foarte mult copiii şi respect persoanele în vârstă, iar pe cei tineri îi chem să vină alături de mine pentru a face împreună ceva pentru zona în care trăim. Sunt convins că se poate trăi şi altfel şi că prin muncă se pot obţine rezultate spectaculoase.”, menţiona Ionuţ Stan, la vremea aceea.

Ajuns în fotoliul de primar, Ionuţ Stan s-a decis să nu mai închidă ochii în faţa incompetenţei şi a non valorilor.

„Mi-am dat seama că în comuna mea se poate investi mai mult, că Lehliu Sat poate fi o comună mult mai curată. Cred cu tărie că un om capabil poate face lucruri frumoase cu bani puţini, iar un primar dezinteresat face lucruri proaste chiar dacă are la dispoziţie bani mulţi. Cam aşa s-a întâmplat cu fostul primar, care a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Dacă te caracterizează seriozitatea, bătălia începe din prima zi în care preiei funcţia şi se sfârşeşte doar atunci când îţi închei mandatul. Când mi-am început primul mandat, în primul rând, mi-am dorit să cunosc personalul din subordine. Am discutat cu fiecare angajat în parte pentru a vedea exact ce studii are, ce experienţă, ce sarcini de serviciu a îndeplinit, unde a mai lucrat. Această cunoaştere m-a ajutat să reorganizez echipa. A urmat o altă bătălie: a trebuit să identific problemele nerezolvate până la sosirea mea. Mi-a fost de real folos să cunosc exact care este capacitatea financiară a instituţiei pe care o coordonez, să văd de unde provin încasările, de unde vin datoriile unor societăţi care au lucrat cu administraţia comunei Lehliu Sat. De asemenea, am identificat mijloacele care pot ajuta autoritatea locală să recupereze aceste datorii. Alături de echipa mea am continuat să lupt pentru respectarea promisiunilor pe care le-am făcut în timpul campaniilor electorale, să identific posibilităţile financiare şi materiale care mă pot ajuta să-mi respect aceste promisiuni. O altă bătălie pe care am dorit să o câştig a fost cea a atragerii de finanţări externe pentru proiectele pe care nu le puteam susţine de la bugetul local. Aici am avut în atenţie, de exemplu, posibilitatea de a găsi susţinere pentru modernizarea drumului care face legătura între satele Lehliu Sat şi Săpunari.”

Câştigând încrederea locuitorilor, Ionuţ Stan s-a apucat de muncă, dorindu-şi să ducă la bun sfârşit promisiunile făcute în timpul campaniei. Dar cum nu prelua o primărie de la zero, Ionuţ Stan trebuia mai întâi să găsească soluţii pentru problemele pe care le-a moştenit.

„Pentru echipa cu care lucrez reprezintă un aspect foarte important. Fără un viceprimar capabil să rezolve problemele cotidiene, fără un contabil şef bun, cu experienţă şi fără un Consiliu Local care să te susţină, nu poţi avea succes.Experienţa dobândită în în primul mandat mă ajută foarte mult în munca mea de acum. Datorită faptului că am lucrat mereu cu oamenii, că am cunoscut caractere diferite îmi este mai simplu să relaţionez cu aparatul de specialitate, să iau decizii corecte, să interacţionez cu oamenii.”, a punctat Ionuţ Stan.

Întrebat care sunt cele mai importante proiecte pe care le va implementa în acestal doilea mandat, Ionu Stan a nominalizat următoarele priorităţi:

Înfiinţare reţea distribuţie gaze naturale;

Înfiinţare reţea canalizare în satele Lehliu (depus) şi Săpunari;

Construire alei pietonale în ambele sate;

Reparaţii a 16.5 km de drumuri comunale prin pietruire;

Înfiinţare teren sport cu gazon artificial;

Înfiinţare două locuri de joacă pentru copii;

Amenajare parc În Lehliu Sat, dotat cu mobilier stradal şi nocturn;

Reabilitare podeţ Săpunari;

Cadastrare sistematică gratuită a terenului extravilan;

Înfiinţare sistem de supraveghere video;

Înfiinţare echipă de fotbal.

Acestea sunt proiectele mari, dar edilul comunei a demarat şi finalizat şi alte lucrări prin care viaţa locuitorilor comunei Lehliu s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii 4 ani cum ar fi:

Modernizarea drumurilor prin asfaltarea a 17, 7 km;

Modernizarea 5,5 km drumuri săteşti;

Achiziţie Buldoexcavator;

Extinderea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale nr.1;

Extindere sediu primărie prin construirea unui nou corp clădire administrativ.

De ziua femei, Ionuţ Stan a transmis următorul mesaj: „Pentru că se apropie ziua de 8 MARTIE, transmit tuturor doamnelor şi domnişoarelor din comuna Lehliu, un sincer LA MULŢI ANI!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide