Primar Mihai Ilie, oraş Budeşti: Susţinerea atâtor budeşteni îmi întăreşte credinţa de a continua

Mircea Brânduşă. Mihai Ilie, primarul oraşului Budeşti, a anunţat recent că oraşul Budeşti va implementa un proiect care are ca obiective: regenerarea urbană, servicii publice de transport, infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare ale localităţii.

Proiectul va fi derulat pe parcursul acestui mandat şi constă în realizarea documentaţiilor tehnice (de la documentaţii cadastrale până la DALI/SF şi PT) pentru viitoare proiecte pe care UAT Budeşti le pregăteşte în vederea obţinerii finanţării lor din fonduri europene nerambursabile. Principalele componente ale acestui proiect le reprezintă mobilitatea urbană prin promovarea utilizării mijloacelor alternative de transport şi regenerarea spaţiului urban în localităţile aparţinătoare: Buciumeni, Aprozi, Gruiu. Pentru prima componentă, cea de mobilitate urbană, a fost contactat proiectantul care a trimis specialiştii săi în Budeşti pentru vizionarea amplasamentelor care s-ar încadra.

Obiectivul viitorului proiect constă în extinderea şi reabilitarea traseelor pietonale; construire piste pentru biciclişti, inclusiv amplasarea de indicatoare rutiere pentru aceştia; plantarea de aliniamente de arbori şi arbuşti în zonele pietonale şi semipietonale, în lungul pistelor pentru biciclete, trasee pietonale. Aceste intervenţii vor contribui la atingerea obiectivului propus privind dezvoltarea mobilităţii urbane, mult mai puţin dependentă de utilizarea autoturismelor personale, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată în principal pe utilizarea acestora, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, reducerea utilizării autoturismelor personale, concomitent cu utilizarea unor mijloace de deplasare nepoluante. Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii în Budeşti, atât pentru generaţiile prezente, cât şi pentru cele viitoare, asigurarea de opţiuni de transport şi deplasarea pentru toţi cetăţenii prin sporirea gradului de mobilitate al populaţiei; reducerea cheltuielilor de transport; diminuarea poluării şi a zgomotului urban; creşterea accesibilităţii şi siguranţei populaţiei; utilizarea autoturismelor personale să devină o opţiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic faţă de utilizarea transportului public şi a modurilor nemotorizate, creându-se astfel condiţiile pentru reducerea poluării mediului înconjurător. Această investiţie se va derula având ca slogan: Budeşti, Un Oraş Verde!

Imediat, la câteva zile, în Budeşti a avut loc un eveniment fără precedent în istoria post-decembristă. Respectiv, o manifestaţie de susţinere a primarului Ilie Mihai, care, sătul de contestatari, dar şi de lipsa fondurilor financiare, îşi anunţase cu câteva zile în urmă, demisia. Peste 500 de cetăţeni au ţinut neapărat să iasă în stradă si să-şi exprime sprijinul pentru un OM care, în sfârşit, le dă  atenţie prin respect şi promisiuni onorate pentru un trai decent.

„Dincolo de conotaţia vizibilă a acestui eveniment, eu încerc să privesc lucrurile mai în profunzime şi constat că budeştenii de astăzi nu mai sunt cei de ieri, care, pentru un “kil” de ulei îşi amanetau viitorul copiilor lor pentru cel puţin 4 ani. Printre cei aproximativ 500 de oameni am observat mulţi tineri siguri pe ei, care ştiu ce vor şi ştiu ce le trebuie. Asemenea oameni nu mai pot fi păcăliţi. Ei ştiu să protesteze. Cred că de-acum încolo niciun politician, fie el local, judeţean sau de nivel central, nu îşi va mai permite să le negocieze viitorul fără ca ei să fie întrebaţi. De astăzi, Budeştiul nu mai poate fi ca până acum scena pieselor de teatru ieftine şi proaste unde politicienii să-şi arate muşchii şi să-şi consume nervii, ca mai apoi să ne întoarcă spatele calmi şi cu chef de treabă pentru alte localităţi pe care să le finanţeze, să le modernizeze, să le asfalteze drumurile, etc. Cei peste 500 de oameni au strigat la unison: piesa s-a sfârşit! De acum încolo, votul nostru vă costă mult respect!”, a declarat Dumitru Iorgu, ex primar al oraşului Budeşti în perioada 2016-2017.

Decizia lui Mihai Ilie de a pleca din fruntea primăriei Budeşti vine pe fondul atitudinii refractare a opoziţiei, care la fiecare iniţiativă încearcă să îi pună beţe în roate.

Despre mitingul spontan al celor peste 500 de susţinători, Mihai Ilie a precizat următoarele:

„Dragii mei prieteni, ziua de azi a însemnat pentru mine poate mai mult decât ziua în care am câştigat alegerile! De ce spun acest lucru? Pentru că prezenţa voastră în număr atât de mare arată mulţumire şi respect pentru reuşitele mele. Dacă atunci când am venit să vă cer votul poate mi l-aţi acordat din dorinţa de schimbare, azi am înţeles că voi, prietenii mei, concetăţenii mei, mă vreţi în continuare primarul dumneavoastră, al tuturor, pentru ceea ce am realizat în acest an şi jumătate dar şi pentru restul investiţiilor aflate pe lista mea de priorităţi care, odată ce vor fi finalizate, vor aduce un plus de confort şi siguranţă pentru voi! Din inimă vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat, avându-vă pe voi alături. SUNTEM CU TOŢII DE NEÎNVINS! Şi pentru ca eu să va răsplătesc tot sprijinul si toată încrederea, vă promit că voi lupta mai tare pentru a scoate comunitatea noastră la liman, aproape de ceea ce înseamnă un oraş european! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide