Primăria Călăraşi caută să cumpăre teren pentru un cimitir nou

Rodica Dohot. Administraţia locală doreşte să achiziţioneze un teren care să fie pretabil pentru amenajarea unui nou cimitir în municipiul Călăraşi, proiectul primind undă verde din partea consilierilor locali.

Administraţia Cimitirelor a depus la începutul anului 2013 o notă de fundamentare la Primăria Municipiului Călăraşi prin care s-a solicitat analizarea necesităţii amenajării unui nou cimitir din cauză că cele existente au epuizat locurile aferente. Numărul mediu de înhumări, într-o singură lună ajunge în jur de 46-47, iar cimitirele existente nu pot fi mărite din cauză că nu există terenuri în vecinătatea lor.

La ora actuală, Consiliul Local Călăraşi nu deţine terenuri compacte care să fie pretabile pentru o asemenea amenajare.

„În prezent, suprafeţele disponibile sunt insuficiente pentru înhumarea persoanelor decedate. Nici un cimitir nu funcţionează după standarde europene şi ca atare se impune înfiinţarea unui cimitir care să corespundă necesităţilor municipiului Călăraşi. Ca atare, solicit înfiinţarea unui nou cimitir care să aibă o suprafaţă de cel puţin 4-5 ha. Acesta poate asigura locurile de veci pentru următorii 10 ani”, a subliniat primarul Drăgulin în expunerea de motive.

La ora actuală, în municipiul Călăraşi sunt 6 cimitire, care în total au 22 093 locuri de veci. Cu toate acestea, este nevoie de un alt cimitir care să aibă o suprafaţă de cel puţin 4-5 hectare care să poată asigura locurile de veci pentru următorii 10 ani.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide