Primăria Călărași va plăti indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu handicap prin rectificare bugetară

Executivul Primăriei Municipiului Călărași a convocat ieri consilierii locali, într-o ședință extraordinară convocată de îndată, pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului, pentru plata indemnizațiilor însoțitorilot persoanelor cu handicap.

Executivul a fost nevoit să apeleze la mutarea unor venituri din trimestrul IV în trimestrul III în vederea asigurării plăților necesare indemnizațiilor persoanelor cu handicap aferente lunii Iulie 2019, fiind vorba de suma de 1.040.000 lei.

Soluția este una extraordinară, având în vedere fondurile insuficiente de la bugetul de stat. Bugetul de stat aloca până anul acesta până la 90% din totalul sumelor necesare pentru plata indemnizațiilor și salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap.

În 2019, Primăria Călărași a primit doar 4 milioane de lei din cele 12 de care are nevoie pentru acordarea drepturilor bănești ale însoțitorilor pentru toate cele 12 luni. În Călărași sunt în plată aproximativ 800 de însoțitori ai persoanelor cu handicap, suma lunară necesară fiind de 1.040.000 lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide