Primarii și parlamentarii PNL au interzis la Europarlamentare

Câțiva primari PNL de municipii, printre care Ilie Bolojan (Oradea), Mircea Hava (Alba Iulia) și Gheorghe Falcă (Arad), și-ar fi manifestat dorința de a candida la alegerile europarlamentare de la anul, însă, conducerea centrală a partidului a decis ca la acest scrutin să participe doar cei care nu ocupă, la momentul acesta, nicio altă funcție aleasă – primar sau parlamentar.

Senatorul liberal Răducu Filipescu a explicat că decizia a fost luată, inițial, doar pentru aceste alegeri însă va fi extinsă și pentru alegerile parlamentare din 2020, astfel încât cei care vor candida și câștiga la alegerile locale să nu mai poată candida la cele parlamentare.

„Niciun parlamentar nu va merge să candideze pentru altă funcție, cum nici un primar nu va merge să candideze pentru o astfel de poziție. Primarul să-și vadă de Primărie, parlamentarul să-și vadă de Parlament, sunt alții care au posibilitatea să ajungă acolo.”

Filipescu mai spune că PNL va avea grijă ca în Parlamentul European să ajungă numai oameni pregătiţi: „Aceste criterii vor fi destul de dure, astfel încât să trimitem acolo oameni care să ne onoreze, nu să facă act de prezență și atât. Toți parlamentarii pe care PNL i-a trimis în Parlamentul European au fost foarte buni.”

De asemenea, liderul PNL, Răducu Filipescu, precizează că liberalii care vor câştiga funcţii alese în urma alegerilor locale din 2020 nu vor mai putea să-şi încerce norocul şi pentru Parlament: „S-a instalat o regulă foarte clară: Ți-ai asumat o poziție, te duci cu ea patru ani. Nu te duci să candidezi pe toate locurile că ești tu înalt și frumos.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide