Primarul Costel Boitan a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr.1

Mircea Brânduşă. La începutul lunii februarie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a semnat contractul de finanţare din Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 pentru modernizarea infrastructurii educaţionale şi creşterea calităţii vieţii în comunaValeaArgovei (judeţul Călăraşi).

Comuna Valea Argovei din judeţul Călăraşi va beneficia de fonduri Regio pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale  nr.1. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor din unitatea de învăţământ, în vederea creşterii performanţelor elevilor şi a reducerii abandonului şcolar, prin reabilitarea a trei săli de clasă şi a două laboratoare complet utilate corpul de şcoală existent, ce va deservi peste 200 elevi din Valea Argovei.

Corpul de şcoală va fi extins până la o suprafaţă de 677,50 mp, cu încăperi noi având funcţiuni de grupuri sanitare, cameră lapte/corn, birou director, cameră muncitori, centrală termică şi magazie. La finalul proiectului este proiectată scăderea ratei de abandon şcolar în localitate, reducerea ratei de părăsire timpurie a şcolii sub 10% şi creşterea ratei de absolvire în vederea integrării pe piaţa muncii şi diminuării ulterioare a indicelui sărăciei (IDUL). Proiectul, cu o durată de implementare de 91 de luni, în perioada 1 martie 2016 – 30 septembrie 2023, are o valoare totală a bugetului de aproape cinci milioane lei, din care 3,9 milioane lei reprezintă contribuţia FEDR. Proiectul finanţat cu fonduri Regio este „Reabilitare, modernizare, extindere (prin desfiinţare corpAnexa C2) şi dotare Şcoala Gimnazială nr.1 – Comuna Valea Argovei (Corp A şi Corp B) – Judeţul Călăraşi”, prin intermediul Axei prioritare 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Prioritatea de investiţii 10.1 – „Investiţiile în educaţie, şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare”, Obiectivul specific 10.1.B – „Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, Operaţiunea B – „Învăţământ obligatoriu”.

Astfel că în data de 16 februarie 2021, primarul comunei Valea Argovei, Costel Boitan, a fost prezent în municipiul Călăraşi, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia pentru a semna contractul de finanţare a infrastructurii educaţionale. Alături de domnia sa s-au aflat directorul ADR Sud Muntenia, LiviuMuşat, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă. După semnarea documentelor , Costel Boitan a precizat următoarele: „Sunt onorat şi, în acelaşi timp, mândru. Onorat pentru că sunt în compania dumneavoastră şi mândru că în timpul mandatelor de primar am realizat un asemenea proiect. Mai avem şi alte proiecte, dar pentru viitorul copiilor din Valea Argovei acesta mi se pare cel mai important. Încă o dată s-a adeverit proverbul „Cu răbdarea treci şi marea!” Proiectul de la Valea Argovei constă în reabilitarea unui corp de şcoală, extinderea şi dotarea cu laborator de informatică, cabinet medical şi o magazie de materiale. Dotările vor fi la standarde europene, cu cataloage electronice”.

La final, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a concluzionat: „Ne vom dezvolta dacă vom înţelege că fondurile europene sunt singura soluţie de schimbare a judeţului Călăraşi.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide