Programul Interreg V-A România-Bulgaria contribuie la îmbunătăţirea sistemului comun de transport

Programul Interreg V-A România-Bulgaria contribuie la îmbunătăţirea sistemului comun de transport

Vara deja a sosit şi, în ciuda perioadei de izolare prin care tocmai a trecut toată lumea, curând vom începe să călătorim. Programele de cooperare transfrontalieră europeană Interreg au fost alături de comunităţile de oameni ce trăiesc în regiunile de graniţă, alăturându-se în lupta lor împotriva pericolului COVID – 19 şi, în acelaşi timp, sprijinind aceste comunităţi să facă faţă unor provocări comune identificate şi să dezvolte potenţialul de cooperare în scopul dezvoltării armonioase a Uniunii Europene. În ciuda obstacolelor, provocărilor şi limitărilor impuse de situaţia mondială provocată de COVID – 19, proiectele finanţate în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria continuă implementarea activităţilor specifice în beneficiul zonei transfrontaliere.

Proiectul “Investiţii în siguranţa rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii districtului Ruse şi judeţului Giurgiu la reţeaua de transport TEN-T”, în valoare totală de 6.3 milioane de euro,  cod e-MS ROBG–418, din cadrul axei prioritare 1 „O regiune bine conectată”, este implementat de Municipalitatea Ruse, în calitate de Beneficiar Lider şi Unitatea Administrativ Teritorială – Judeţul Giurgiu. Prin acest proiect se urmăreşte reconstruirea şi modernizarea a 3.1 km de drum, acoperind intrarea în Ruse dinspre Sofia precum şi furnizarea de echipamente pentru monitorizarea traficului transfrontalier şi a securităţii rutiere în judeţul Giurgiu şi elaborarea unei strategii comune de securitate a traficului rutier în regiunea transfrontalieră Ruse-Giurgiu.

Un alt proiect este “Noduri îmbunătăţite, Giurgiu-Byala, pentru o mai bună conectare la infrastructura TEN-T”, în valoare totală de 7.9 milioane de euro,  cod e-MS ROBG–442 din cadrul axei prioritare 1, implementat de Unitatea Administrativ Teritorială – Judeţul Giurgiu, în calitate de Beneficiar lider şi Municipalitatea Byala. Prin reabilitarea a 12.53 km de infrastructură rutieră în Giurgiu şi 4.8 km în Byala, proiectul contribuie la îmbunătăţirea sistemului comun de transport şi condiţiilor de trafic în siguranţă în regiunea transfrontalieră, ce va permite o mai bună exploatare a potenţialului turistic şi va îmbunătăţi capacitatea de cooperare dintre cei doi parteneri în problemele de transport şi de siguranţă în trafic.

Vă dorim Drum bun, oriunde alegeţi să călătoriţi!

Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria şi despre proiectele finanţate, vă invităm să accesaţi site-ul oficial al programului: www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide