vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCOMUNITATEProiecte în lucru în comuna Valea Argovei

Proiecte în lucru în comuna Valea Argovei

- Advertisement -

Mircea Brândușă. Ca peste tot în România, localitățile călărășene se dezvoltă cu ajutorul fondurilor europene.

Așa stau lucrurile și în comuna Valea Argovei, acolo unde primarul Costel Boitan a implementat mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, având ca scop reabilitarea și modernizarea infrastructurii comunei.

Printre cele mai semnificative, regăsim următoarele: proiect de apă și canal, respectiv, înființarea rețelei de apă uzată, construire stație de epurare și modernizare rețea alimentare cu apă potabilă; proiect asfaltare străzi comunale de interes public; reabilitare, modernizare, extindere, prin desființare corp anexa 2 și dotare Școala Gimnazială Nr. 1 din satul Valea Argovei; proiect modernizare teren de fotbal.

Despre accesarea și în viitor a fondurilor europene, Costel Boitan a afirmat:

„Cu siguranță că da. Voi încerca să accesez cât mai multe fonduri europene pentru că ne sunt necesare în vederea modernizării comunei, implicit sporirea condițiilor de viață ale locuitorilor, cât mai aproape de cele din localitățile civilizate.

În vedera efectuării documentațiilor tehnice, ducem o mare lipsă de specialiști în zonă. Eu am găsit câțiva consultanți și proiectanți cu care mă consult și discut legat de aceste proiecte, dar prețurile sunt pe măsură. Sper să ducem la bun sfârșit si alte proiecte.”

Puncte din strategia de dezvoltare a comunei Valea Argovei până în anul 2027.

Dezvoltarea infrastructurii publice la nivelul comunei; Dezvoltarea economică durabilă a comunei, prin creșterea competitivității sectoriale prin modernizare tehnologică, inovare și digitalizare și colaborare între mediile de afaceri din zonă; Consolidarea avantajului teritorial; Dezvoltarea incluzivă a capitalului uman, creșterea oportunităților de ocupare de calitate și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii comunei Valea Argovei; Atenuarea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice și îmbunătățirea calității mediului la nivelul comunei; Dezvoltarea capacității instituționale a administrației publice din Valea Argovei.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite