luni, iulie 22, 2024
AcasăFEATUREDPSD obține majoritatea în consiliile locale ale municipiilor Călărași și Oltenița, precum...

PSD obține majoritatea în consiliile locale ale municipiilor Călărași și Oltenița, precum și în Consiliul Județean

- Advertisement -

Partidul Social Democrat (PSD) a reușit să obțină victoria la alegerile locale din județul Călărași, cu un rezultat de 56%, după redistribuire. În urma acestor alegeri, PSD a câștigat 35 de primării dintr-un total de 55 și a obținut majoritatea în consiliile locale ale municipiilor Călărași și Oltenița, precum și în Consiliul Județean.

Cu acest rezultat, PSD se poate bucura de o poziție confortabilă, scăpând astfel de grija negocierilor pentru funcțiile de viceprimar în Călărași și Oltenița și vicepreședinte. Majoritatea obținută în consiliile locale și județean le permite social-democraților să își implementeze agenda politică și administrativă fără obstacole majore din partea opoziției.

Mai mult decât atât, PSD va solicita și funcția de prefect al județului Călărași.

Liderii PSD au salutat rezultatul alegerilor, considerându-l un vot de încredere din partea cetățenilor pentru proiectele și politicile partidului.

„Este o victorie importantă pentru PSD și pentru județul Călărași. Ne vom concentra pe dezvoltarea comunităților locale și pe implementarea programelor care să aducă beneficii reale cetățenilor.”, a declarat președintele organizației județene a PSD, Vasile Iliuță.

Prin această victorie, PSD își consolidează poziția ca principală forță politică în județul Călărași și reușește să se claseze pe locul 11 la nivel național.

„PSD s-a situat pe primul loc la nivelul județului Călărași. Am intrat în alegeri cu 30 de primari. Am câștigat în alte 7 localități dar am pierdut două. Am câștigat Oltenița, Plătărești, Frumușani, Șoldanu, Belciugatele și Nicolae Bălcescu și Ulmu. Am pierdut la Roseți și Curcani, două importante localități ale noastre.

Vreau să mulțumesc alegătorilor călărășeni care au ieșit la vot pentru că mai mult de jumătate dintre ei au dorit să voteze cu PSD. Scorul politic la Călărași, după redistribuire, este 56%. Înainte de redistribuire, a fost de 50,57%. La Consiliul Județean vom avea 16 mandate de drept și unul obținut la redistribuire. Așadar 17 din 30 la care se adaugă președintele CJ cu drept de vot, adică subsemnatul. Intrarea în noul mandat se va produce după 27 septembrie.”, a mai spus Iliuță.

Consiliul Județean Călărași: 31 mandate

PSD: 17 mandate (16+1 redistribuire) + președintele CJ
PNL: 9 mandate
AUR: 4 mandate

Consiliul Local Călărași: 21 mandate

PSD: 11 mandate (10 + 1 redistribuire) (11.367 de voturi | 45,17%)
AUR: 4 mandate (4.733 voturi | 18,80%)
PNL: 4 mandate (4.410 voturi | 17,52%)
USR: 2 mandate (1 + 1 redistribuire) (2.109 voturi | 8,38%)

Consiliul Local Oltenița: 19 mandate

PSD: 13 mandate (12 + 1 redistribuire) (5.680 de voturi | 57,05%)
PNL: 5 mandate (4 +1 redistribuire) (2.149 de voturi | 21,58%)
AUR: 1 mandat (605 voturi | 6,07%)

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite