Răuţă a mutat inteligent

 

Ion Rauta (foto Ziua Constanta)

Sorin Anghel. În momentul în care a venit la Dunărea Călăraşi, Ion Răuţă a anunţat că nu îşi doreşte ca echipa să meargă la munte, pentru un stagiu de pregătire centralizată, preferând să facă acumulări fizice la stadion.

Părerile cu privire la alegerea tehnicianului călărăşean sunt împărţite. Unii spun că jucătorii aveau nevoie de un cantonament montan pentru a sparge din monotonia ce se acumulează atunci când te pregăteşti la stadion. Alţii sunt de părere că pregătirea montană este demodată. Opiniile celor din jur contează prea puţin atâta timp cât Răuţă şi-a asumat alegerea şi a refuzat propunerea conducerii administrative de a efectua un stagiu de pregătire la Predeal. După ce a renunţat la cantonamentul montan, tehnicianul a abandonat şi ideea unui turneu de pregătire în judeţul Ilfov. Aici chiar nu mai există dubii. Decizia este foarte bună. Dacă şi-ar fi desfăşurat seria jocurilor amicale în preajma Capitalei, Dunărea ar fi fost un adversar uşor de descifrat pentru Afumaţi, Voluntari şi Cernica, adversarii din primele trei etape care vor avea loc în 2014.

Drept urmare, călărăşenii îşi vor putea pregăti în linişte partea a doua a campionatului. Primul joc de verificare este programat chiar mâine, împotriva celor de la Unirea Slobozia. Meciul este programat pe terenul sintetic de la Prefab Modelu, însă Marian Miluţ încă nu şi-a dat acordul pentru închirierea suprafeţei de joc, astfel că sunt şanse foarte mari ca disputea să se dispute pe stadionul Ion Comşa din Călăraşi. Săptămâna viitoare, miercuri, Ion Răuţă îşi va duce echipa la Buftea, pentru un meci amical cu FC Clinceni, echipă ce ocupă locul trei în Seria B1. Va fi singura plimbare în Ilfov din această iarnă. Apoi, sâmbăta viitoare, se va disputa jocul din deplasare, cu Gloria Buzău, ultimul înaintea cantonamentului de două săptămâni programat la stadion.

După o perioadă de acumulări fizice, călărăşenii vor da din nou piept cu adversari din Liga a 2-a. Din trei în trei zile, Dunărea se va duela rând pe rând, în jocuri tur – retur, cu Farul Constanţa şi cu Dunărea Galaţi.

Deocamdată este devreme să discutăm despre transferurile ce se vor efectua în această iarnă la Călăraşi. Echipa are nevoie de un atacant de gura porţii, însă condiţiile financiare de la Dunărea fac imposibilă achiziţionarea unui vârf autentic, care să marcheze cel puţin zece goluri până la vară. În aceste condiţii, nu trebuie să avem mari pretenţii de la jucătorii care vor ajunge în vestiarul echipei în această iarnă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide