Recomandări de siguranță pentru posesorii centralelor pe lemne

Din punct de vedere al siguranței, centralele pe lemne se prezintă adesea excelent. Este însă necesar să folosești o centrală pe lemne de bună calitate, iar mai apoi să iei toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța în timpul folosirii sale.

Chiar dacă riscurile sunt minore, este esențial să iei toate măsurile necesare pentru a nu risca nimic. În acest sens, am decis să îți oferim o mână de ajutor. Mai exact, în rândurile următoare vei găsi mai multe recomandări de siguranță pe care trebuie să le aplici și tu neapărat dacă folosești o centrală pe lemne pentru încălzirea casei tale. Iată care sunt acestea:

Folosește sisteme de detectare a gazelor

Înainte de toate, în camera centralei pe lemne, indiferent că aceasta este situată în interior sau în exterior, ar trebui să existe numaidecât un detector de gaze. Sistemele de încălzire pe bază de combustibil solid pot emite monoxid de carbon, un gaz foarte periculos care produce anual o mulțime de victime.

Detectorul de gaze te va anunța când există o astfel de problemă, așa că vei putea aerisi la timp și vei evita pericolele pe care expunerea la gazele toxice le presupune.

Verifică evacuarea fumului

Pentru a te asigura că nu există pericole și totodată pentru a oferi centralei tale condiții bune de funcționare, verifică evacuarea fumului. Pe coșul de fum precum și pe celelalte elemente care ajută la evacuarea fumului pot apărea depuneri care nu numai că vor face ca sistemul de încălzire să fie mai puțin eficient, dar totodată există riscul producerii unui incendiu.

Folosește doar lemne uscate

La fel de important este combustibilul folosit pentru alimentarea centralei. În primul rând, folosește doar lemn cât mai bine uscat. Cel umed va produce fum, cenușă și depuneri care ar putea defecta centrala. În plus, lemnul umed ar putea fi, la rândul său, o cauză a producerii incendiilor, iar de aceea ar trebui să îl eviți neapărat.

Nu păstra materiale inflamabile lângă centrală

Chiar dacă poate părea a fi mult mai confortabilă păstrarea lemnului de foc în apropierea centralei, ceea ce ar facilita alimentarea sa, află că toți producătorii de centrale termice insistă ca în preajma acestor sisteme să nu existe materiale inflamabile.

Centralele termice pe lemne se pot încinge destul de mult în timpul funcționării, iar astfel dacă există materiale inflamabile aproape de ea, acestea pot lua foc, ceea ce nu este de dorit.

Nu lăsa centrala nesupravegheată

În final, nu ne mai rămâne decât să îți mai recomandăm să nu lași centrala nesupravegheată atunci când este pusă în funcțiune. Verific-o din când în când, pentru a te asigura că funcționează în siguranță. În acest fel vei putea preveni la timp apariția anumitor probleme.

Ține cont de toate aceste sfaturi și alege un sistem de o calitate cât mai bună, așa cum este centrala pe lemne Liepsnele și sigur nu vei întâmpina probleme de siguranță în timpul folosirii centralei tale pe lemne ci dimpotrivă, te vei bucura de confort și de costuri avantajoase pentru încălzire, ceea ce îți va oferi o foarte mare satisfacție.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide