Relu Cotoban: „Am reintrat în politică pentru a-l sprijini pe domnul primar al comunei Chirnogi, inginer Irinel Roman!”

Mircea Brânduşă. A fost lansată cartea „Arheologia comunei Chirnogi” . Muzeul de istorie şi etnografie locală din Chirnogi a lansat prima carte. Directorul muzeului de istorie şi etnografie locală din Chirnogi, doctor în arheologie, prof. Done Şerbănescu, a lansat cartea „Arheologia comunei Chirnogi” în prezenţa unui public iubitor de cultură. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa primarului Irinel Roman şi a viceprimarului Ion Ştefan şi a câtorva consilieri locali.

Au fost prezenţi la eveniment preacucernicul preot Fănel Burulean, parohul bisericii din Stupinele, dr. Dan Stoica, cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3, invitaţi din Chirnogi şi din afara localităţii. Manifestarea a debutat printr-un frumos moment liric susţinut de către tânărul artist Claudiu Luca Cârlig la chitară şi voce, încântând distinsul public cu frumoase cântece specifice vârstei. Au vorbit despre eveniment şi despre importanţa descoperirilor arheologice din Chirnogi, despre rolul istoriei în viaţa noastră şi a generaţiilor viitoare primarul Roman şi viceprimarul Ştefan. Autorul cărţii, distinsul director al muzeului de istorie şi etnografie locală din Chirnogi, a prezentat cu lux de amănunte descoperirile din epoci diferite, cum ar fi tezaure monetare, atelier de olane, cetatea feudală din secolul X, dave dacice, necropola neolitică, etc. Au susţinut momentul cultural prin luări de cuvânt, doamnele  învăţător Geta Raboj, Aurora Georgescu, Ileana, Popa, preotul Fănel Burulean, prof. Nicolae Mavrodin şi alţi vorbitori.

Înainte de debutul acestui eveniment, am stat de vorbă cu domnul Relu Cotoban, aici, în calitate de organizator, curator, dar şi candidat PNL pe lista de consilieri locali.

Rep: Domnule Cotoban bine aţi revenit în paginile ziarului Obiectiv, de data asta într-o calitate nouă, de candidat pe lista unui partid politic. Sunt curios ce v-a determinat să reintraţi în politică?

R.C.: Bine v-am regăsit, voi fi sincer cu dumneavoastră şi cu cititorii dumneavoastră. Am reintrat în politică pentru a-l sprijini pe domnul primar al comunei Chirnogi, inginer Irinel Roman, pentru a fi alături de dânsul în continuarea proiectelor începute.

Rep: Domnule Cotoban, credeţi că în Chirnogi actualul domnul Irinel Roman va câştiga un nou mandat, al treilea?

R.C.: Dacă nu credeam în şansele domnului primar Irinel Roman, nu veneam alături de dânsul. Şansele să primească un nou vot de încredere din partea comunităţii sunt foarte mari.

Rep: Pe ce vă bazaţi când sunteţi atât de sigur că va recâştiga un nou mandat actualul primar Irinel Roman ?

R.C. Este un om de acţiune, un om ataşat de comunitatea din Chirnogi. Cu siguranţă va primi încrederea consătenilor noştri.

Rep: Ce oferă în plus actualul primar Irinel Roman faţă de ceilalţi candidaţi? Am înţeles că anul acesta în cursa electorală pentru Chirnogi sunt mulţi candidaţi tineri. Ce părere aveţi?

R.C.: Mă faceţi să zâmbesc. Primarul nostru nu oferă luna după cer, dar vine cu realizări palpabile, cu reţeaua de gaze, cu străzi modernizate, respectiv, asfaltul turnat în mare parte din comună, cu sala de sport pentru elevi, cu două grădinţe, una terminată, una în curs de edificare şi multe altele. Referitor însă la candidaţii tineri, acest lucru este doar un MIT, majoritatea candidaţilor sunt aproape de vârsta primarului Irinel Roman. Se face mare tapaj pe cuvinte ale unui limbaj de lem, cum ar fi tinerii, ofensiva tinerilor,tinerii doresc schimbare, etc, sloganuri politice ce prind doar la cei nerealişti, utopici. Curios şi dureros totodată este faptul că o parte dintre candidaţi au fost în anturajul apropiat al primarului Irinel Roman, iar astăzi, brusc,au soluţii miraculoase pentru Chirnogi, pe care se vede că până acum 8 ani de când domnul Irinel Roman este primar le-au ţinut secret. Dar nu comentez mai mult întrucât nu sunt eu cel mai în măsură să mă pronunţ.

Rep: Deci dumneavoastră ca să înţeleg, vedeţi că primarul Irinel Roman are cele mai mari şanse de a fi reales, ce alte argumente pro aveţi?

R.C.: Domnul primar al comunei Chirnogi vine cu un portofoliu de proiecte care trebuie să fie continuate, vine cu o echipă nouă în care aduce alături de experienţa celor vechi din partid, suflul unei alte generaţii de tineri ce au o altă abordare. Are experienţa administraţiei locale. Într-o altă ordine de idei pot răspunde la o situaţie care s-a tot vehiculat şi anume, situaţia proiectelor europene. Domnul primar, alături de specialiştii din primărie şi de firme profesioniste, au depus un număr foarte mare de proiecte, dar să spunem adevărul că nu suntem sprijiniţi în primirea de finanţare, depunem proiecte, se aprobă dar fără finanţare din păcate, adică muncă în zadar care nu se vede în comunitatea locală.

Rep: Sunt totuşi şi critici la adresa primarului în funcţie, ce ne puteţi spune? R.C.: Aceste critici sunt nefondate. O foarte mică parte din electorat vrea să avem avantaje ale capitalismului, ale democraţiei dar să fie obţinute prin metode comuniste. Acest lucru este imposibil, Irinel Roman este un om al acestor timpuri, nu al timpurilor staliniste, un primar care a demonstrat că nu este un tătuc, ci prietenul tuturor locuitorilor! Irinel Roman nu se comportă ca un stăpân de sclavi pe moşie, iertată să-mi fie comparaţia, am dat acest exemplu pentru că i se reproşează multă bunătate, răbdare, îngăduinţă faţă de colaboratori. Domnul primar Irinel Roman coordonează o echipă formată din funcţionari publici, jurişti etc, ce sunt specializaţi pe diverse domenii, sunt în slujba cetăţeanului dar respectă legea,nu le poate impune primarul nimic. Am văzut în programul politic al unor candidaţi diverse formule ireale de schimbări în primărie, etc dar nu înţeleg ce anume vor să schimbe, să reinventeze pentru că deja primarul comunei Chirnogi a fost deschis faţă de orice persoană din Chirnogi, a primit pe oricine în biroul instituţiei, putem spune că a avut audienţe permanent în orele de program, a fost într-un cuvânt, un om deschis faţă de toţi membrii comunităţii locale.

Rep: Duminică sunt alegerile. În calitate de candidat la consiliul local, ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Chirnogi?

R.C.: Îi invit pe toţi concetăţenii mei cu drept de vot să se prezinte în secţiile de votare! Votul lor contează! În altă ordine de idei, le mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat, pentru a-mi depune candidatura pentru funcţia de consilier!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide