S-a ales cu dosar penal pentru că „a uitat” să restituie un portofel găsit cu 1.800 de euro în el

O femeie este cercetată de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

În data de 22 aprilie a.c., o femeie în vârstă de 58 de ani, din orașul Breaza, județul Prahova, a sesizat polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina cu privire la faptul că în timp ce se afla într-o stație de alimentare cu carburanți de pe autostrada A2 și-a pierdut portofelul în care avea suma de 1.800 de euro, 150 de lei, acte și un card bancar.

Ca urmare a cercetărilor desfășurate cu operativitate, polițiștii au identificat o femeie în vârstă de 35 de ani, din județul Călărași, bănuită de săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză a fost întocmit dosar penal.

Art. 243 din Codul Penal pedepsește ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. 

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.  

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide