S-a finalizat licitația! Trenuri noi și pe ruta Călărași – Ciulnița

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că a desemnat societatea PESA POLONIA drept câștigător al licitației pentru achiziția a 20 de trenuri destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs RE-IR2, împreună cu serviciile de mentenanță pe o perioadă de 15 ani.

Ruta Călărași – Ciulnița – București este inclusă în proiectul de modernizare a trenurilor. În prezent se lucrează la calea de rulare pe această rută, urmând apoi să se intervină și la clădirea Gării Ciulnița.

Valoarea totală estimată a achiziției este cuprinsă între 1,2 miliarde de lei și 2,37 de miliarde de lei, fără TVA, inclusiv serviciile de mentenanţă și reparații necesare funcționării în condiții optime de siguranță și confort, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor, transportul, asigurarea, punerea în funcțiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie

Finantarea proiectului de achiziție a trenurilor electrice RE-IR2 este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Conform studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvernul României, ramele electrice RE-IR2 vor fi utilizate pe următoarele rute:

(Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași;

Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov;

Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria – Târgu Jiu – Craiova;

Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava;

Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava;

Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia);

(Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide