S.O.S Victoria Chirnogi!

Sorin Anghel. Normal ar fi să lăudăm victoria Dunării Călăraşi, scor 3-2, în faţa celor de la Viitorul Axintele, să-i facem statuie lui Marian Şerban, autorul celor trei goluri ale formaţiei antrenate de echipa lui Mirel Condei. Aşa era normal, însă cealaltă “divizionară C” din judeţul nostru, este vorba despre Victoria Chirnogi, a intrat în agonie.

Fără nici un dubiu, formaţia antrenată de către Virgil Niţoi se va retrage din Liga a 3-a la finalul campionatului. Aşa au decis consilierii locali, aşa se va face. Victoria Chirnogi nu poate supravieţui în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării doar din banii, deloc puţini, puşi la dispoziţie de către Agro Chirnogi, cel mai mare agent economic din judeţul Călăraşi.

Chirnogenii sunt oameni aparte. Gospodari din cale afară, acţionează de multe ori fără nici un fel de raţionament. Vasile Checiu, fostul primar, a făcut pentru echipa de fotbal din localitate mai multe decât oricine. A băgat Victoria Chirnogi în Liga a 3-a, a dezvoltat bază sportivă, a adus antrenori cu calibru şi a avut rezultate. Publicul a apreciat toate acestea doar la nivel declarativ. Spectatorii au umplut de fiecare dată stadionul, însă nu şi urna cu voturi pentru Checiu. La alegerile de anul trecut, chirnogenii au vrut schimbare şi schimbare au primit. L-au ales primar pe Irinel Roman, căruia nu îi place fotbalul, iar acum s-au trezit că vor rămâne fără echipa în Liga a 3-a.

Vinovaţi sunt politicienii. Cei care au ucis fotbalul la Chirnogi ar fi în stare să are cele trei terenuri de joc şi să pună porumb. Nu îi duce capul ca să priceapă că sportul înseamnă sănătate. Dacă nu exista echipa asta de fotbal, nu ştia nimeni despre Chirnogi. Nici Irinel Roman nu pricepe lucrul acesta. Nu este deloc străin de votul consilierilor. Prin faptul că a luat gâtul Victoriei, actualul primar a pierdut deja alegerile din 2016. Intenţiile sale de a “transfera” echipa la Olteniţa nu reprezintă altceva decât praf în ochi.

Stadionul din Chirnogi putea deveni bijuteria comunei, însă administraţia locală şi-a bătut joc de tot proiectul. Tribuna oficială şi vestiarele nu sunt gata, iar gazonul este un eşec total. Pe bani foarte mulţi a fost însămânţată o pârloagă plină de smocuri de iarbă. Bătaie de joc pe bani publici. Terenul al treilea a fost abandonat şi iarba a crescut cât gardul. În mai puţin de un an de zile, munca lui Vasile Checiu a fost anulată pentru că cei ce conduc acum destinele comunei îi consideră pe jucători nişte trântori şi cred că orice bucată de pământ trebuie arată. Nişte ţărani, dă-i dracu!

Etapa a 23-a / Rezultate
Dunărea Călăraşi – V. Axintele 3-2
Juventus Buc. – Gloria Buzău 2-0
Urban Titu – Metaloglobus 0-1
V. Chirnogi – Rapid Feteşti 3-1
CSM Focşani – S. Studenţesc II 0-3
E. Dobrogea – CSM Rm. Sărat 0-3

Etapa a 24-a / Vineri, 17 mai
Rapid II-Victoria Chirnogi 0-3;
CSM Rm. Sărat-CSM Focşani 3-0;
V. Axintele-Eolica Dobrogea 3-0;
Gloria Buzău-Dunărea;
Metaloglobus-Juventus Bucureşti;
Rapid Feteşti-Urban Titu;
Sportul II Studenţesc stă.
Partidele vor începe la ora 18.00.

1 Comentariu

  1. ion hirdau
    3 august 2013 - 16:32

    Si totusi Chirnogeni sunt oameni cu potential si alesi locali la fel si pot ”gospodari” si rezolva problema echipei si chiar pe cea a retelei de apa

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide