Sabin Dacău a rămas cu vestiarul gol!

Sorin Anghel. După un sezon considerat de foarte multă lume drept reuşit, echipa de handbal masculin a celor de la CSM Călăraşi trece acum prin momente dificile. Jucătorii care au dus greul în campionatul recent încheiat s-au despărţit de formaţia antrenată de către Sabin Dacău. Mulţi dintre ei au plecat în prima ligă, alţii au plecat pur şi simplu, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit banii pe luna aprilie.

Matei Şerban, Cosmin Liberţ, Andrei Voinea, Gergo Lokodi, Marius Mocanu, Alexandru Vasiliu şi Vitali Neniţă sunt cei mai importanţi jucători care au plecat deja de la Călăraşi. Lista ar putea să fie lungită cu încă două nume grele. Este vorba de Sorin Cârstea şi Paul Ferenţ, la serviciile cărora s-ar putea renunţa dacă cei din conducerea administrativă a clubului vor reuşi să aducă alţi handbalişti mai buni.

Antrenorul Sabin Dacău nu a avut o relaţie tocmai bună cu jucătorii săi, aceştia declarându-se nemulţumiţi de metodele de pregătire ale tehnicianului venit la Călăraşi tocmai de la Oradea. În schimb, handbaliştii nu se pot plânge de condiţiile de pregătire şi nici de salariile mari pe care le-au avut trecute în contractele pe care le-au încheiat cu gruparea condusă de către Dumitru Chirilă.

Buba a început să crească în iarnă, atunci când salariile au fost întârziate cu câteva luni. S-a revenit la normal în luna martie, numai că situaţia a devenit din nou tensionată în momentul în care jucătorii nu şi-au primit lefurile întregi pentru luna aprilie. Cei mai „şifonaţi” au ieşit Matei Şerban şi Vitali Neniţă, care au dovedit că au ciungă în păr în momentul în care au semnat contracte în care salariul brut era identic cu cel care a fost negociat ca fiind net. Cei doi handbalişti nu vor să mai audă de Călăraşi şi îşi caută acum dreptatea la comisiile Federaţiei Romane de Handbal.

Antrenorul Sabin Dacău susţine că echipa pe care o antrenează nu are nici un fel de probleme.

„Memoriu poate depune orice jucător. Asta nu înseamnă că vor câştiga. Şerban este un copil bun, dar indisciplinat. I-am dat mai mulţi bani decât merită, dacă ne gândim la cât de mult a muncit la Călăraşi. Aşa cum am convenit cu cei din conducere, le-am dat jucătorilor exact banii pe care i-au meritat. Cei care vor continua la noi îşi vor recupera banii în momentul în care vor începe pregătirile. Noi mai avem de plătit şi taxele către stat şi nu vrem să avem probleme. Şerban nu a câştigat nici un memoriu. Ne-am interesat la Federaţie şi ni s-a spus că nu sunt probleme. Nu ştiu de unde înţelege el că nu vom mai putea face transferuri dacă nu îi dăm banii până la 19 iunie. Eu l-am amendat pentru că a venit la mine şi mi-a cerut să-i dau voie să plece până acasă, la Piatra Neamţ, iar el a fugit la Budapesta, împreună cu Lokodi. Prietena lui este studentă acolo şi s-a dus să o viziteze. Noi l-am adus la Călăraşi sub formă de împrumut, în ideea că vom avea nevoie de el dacă se va accidenta Marius Mocanu. Acum Mocanu a plecat la Dinamo. Ne-a cerut voie să-l lăsăm să plece. Mi-a zis că este şansa lui de a prinde echipa naţională. L-am lăsat, n-aveam cum să-l oprim. Liberţ şi-a plătit clauza de reziliere şi a plecat la Tg. Jiu. Cea mai importantă pierdere este cea a lui Vasiliu, pe care noi l-am avut sub formă de împrumut, de la HCM Constanţa. Acum a fost trimis la Timişoara. Pentru noi, el a fost un portar ieftin şi ne-a ajutat foarte mult. A dat dovadă că are caracter şi ne-am despărţit în condiţii foarte bune. Neniţă se va întoarce la noi dacă nu vom avea o variantă mai bună. Deocamdată suntem în discuţii cu mai mulţi jucători de valoare, iar săptămâna viitoare vom anunţa numele celor care vor evolua din sezonul viitor la Călăraşi.”, a declarat Sabin Dacău.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide