Sandu Manea, primar Gurbăneşti: „Modernizarea infrastructurii va avea prioritate şi în acest mandat”

Mircea Brânduşă. Sandu Manea este primar al comunei Gurbăneşti de două mandate, ceea ce înseamnă 8 ani din viaţa domniei sale dedicaţi muncii în administraţie. O vorbă bătrânească spune că „omul sfinţeşte locul”, iar primarul Sandu Manea a făcut acest lucru cum a ştiut el mai bine. A respectat pe toată lumea, le-a ascultat doleanţele tuturor şi i-a apreciat pe toţi aşa cum sunt. La rândul său s-a dovedit a fi apreciat de toţi cei care i-au acordat încrederea la fiecare scrutin de vot şi cărora le-a acordat timpul necesar pentru a le crea condiţii de viaţă decente. În interviul de mai jos, domnul Sandu Manea oferă detalii despre ceea ce a însemnat pentru el aceşti 8 ani la primăria Gurbăneşti, dar şi ce planuri de viitor are pentru acest al treilea mandat.

Rep: D-le Manea, vă rog să faceţi un scurt bilanţ al celui de-al doilea mandat de primar al comunei Gurbăneşti.

S.M.: Finalul celui de-al doilea mandat de primar a fost marcat de numeroase lucrări de modernizare a comunei şi de reabilitare a reţelelor de utilităţi. La finalul celor 8 ani la conducerea primăriei pot enumera importante realizări, printre care: Proiectul de reabilitare străzi în valoare de 2 milioane euro, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul căruia s-au efectuat lucrări de modernizări stradale şi turnarea de covoare asfaltice pe străzile din comună însumând 8.700 metri liniari; multe lucrări de reparaţii stradale executate din fondurile proprii precum şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, în toate satele aparţinătoare ale comunei; reabilitarea sistemului de iluminat stradal, în zona centrală prin montarea de lămpi cu tehnologie led; pietruirea tuturor străzilor din comuna Gurbăneşti; asfaltarea drumului comunal Gurbăneşti-Preasna şi a drumului judeţean, Gurbăneşti-Valea Presnei, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă; reabilitare acoperiş Şcoala Gimnazială nr. 1 Gurbăneşti şi schimbarea vechiului gard împrejmuitor al acesteia; reabilitarea căminului cultural din comuna Gurbăneşti; reabilitarea totală a sediului primăriei comunei Gurbăneşti. Una peste alta, au fost două mandate reuşite. 8 ani de muncă asiduă, cu rezultate foarte bune în primăria Gurbăneşti unde se lucrează foarte bine.

Rep: În acest al treilea mandat ce investiţii vă propuneţi să realizaţi?

S.M.: Pe agenda mea de lucru figurează foarte multe obiective noi, cu impact pozitiv asupra comunităţii în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Ca şi priorităţi pentru perioada imediat următoare amintesc: finanţarea unui nou proiect prin Compania Naţională de Investiţii, pentru finalizarea proiectului de asfaltare a tuturor străzilor din comuna Gurbăneşti; finanţarea unui nou proiect pentru modernizarea Şcolii Gimanziale nr. 1 Gurbăneşti; finanţarea unui nou proiect P.O.C.U. pentru sprijinirea persoanelor aflate cu nevoi speciale; modernizarea celor trei sensuri giratorii din satul Gurbăneşti, conform normelor de circulaţie rutieră; reabilitarea tuturor staţiilor de autobuz din comuna Gurbăneşti; extinderea reţelei publice de apă potabilă în satele Gurbăneşti şi Preasna; înlocuirea reţelei electrice vechi din anii 60 în satele Gurbăneşti, Coţofanca şi Valea Presnei, precum şi reabilitarea sistemului public stradal din aceste sate cu lămpi economice echipate cu tehnologie led; amenajarea tuturor puţurilor de apă potabilă din comuna Gurbăneşti aflate pe domeniul public, prin înlocuirea acoperişului şi împrejmuirea acestora; amenajarea staţiei pentru sistemul public de alimentare cu apă potabilă din satul Coţofanca; finalizarea sistemului public de alimentare cu apă potabilă din satul Coţofanca; amenajarea de parcuri pentru copii dotate cu complexe de joacă şi mobilier stradal în toate satele aparţinătoare comunei; demararea proiectului pentru racordarea comunei Gurbăneşti la magistrala naţională de gaze naturale.

Rep: Ce mesaj transmiteţi locuitorilor, echipei dvs. şi nu în ultimul rând funcţionarilor din primăria Gurbăneşti?

S.M.: Le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o prin votul lor, consilierilor locali pentru modul participativ pe care l-au avut în campanie şi colaborarea cu domniile lor, precum şi pesonalului din aparatul de specialitate al primarului, aici incluzând tot personalul primăriei. Întrucât ne apropiem cu paşi repezi de sărbătorile de iarnă, le doresc tuturor sănătate şi să aibă parte de sărbători liniştite şi frumoase alături de cei dragi!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide