Școala Mircea Vodă Călărași | Copiii trebuie să știe de mici valoarea imensă a copacilor

Într-o lume în care încălzirea globală și defrișarea continuă să fie probleme importante, eforturile de plantare a copacilor devin din ce în ce mai esențiale. Un exemplu este acțiunea organizată de Școala Mircea Vodă Călărași cu sprijinul Direcției Silvice, în cadrul activității școlare „Săptămâna Verde” prin care s-au plantat arbori pe o suprafață de 4.000 metri pătrați.

Această acțiune, ce s-a desfășurat ieri, 15 martie, în zona canalului Siderurgic, a fost un bun exercițiu de colaborare între autoritățile locale și școală, în scopul de a promova cultura protejării mediului înconjurător. Direcția Silvică Călărași și-a asumat rolul de a instrui și ghida elevii în procesul de plantare a copacilor. Acest lucru a implicat învățarea modului de a săpa și a planta copacii.

În ceea ce privește Școala Mircea Vodă Călărași, aceasta este deja recunoscută pentru importanța pe care o acordă activităților ecologice, fiind parte din mai multe proiecte de gen. Elevii claselor a IV-a A și a VIII-a A au învățat, și cu această ocazie, importanța plantării de copaci și beneficiile acestora pentru mediu. Această inițiativă a fost și o modalitate excelentă de a-i implica pe cei mici în eforturile de protejare a mediului.

Pe măsură ce elevii și-au îndeplinit sarcinile de plantare a plopiilor euroamericani, aceștia au dobândit experiență în procesul de plantare și îngrijire a plantelor, care le va fi de ajutor pe viitor. De asemenea, elevii au învățat despre rolul copacilor în combaterea încălzirii globale și a poluării și despre importanța lor în menținerea echilibrului ecologic.

Concluzia finală a fost că acțiunea de plantare de arbori, organizată de Școala Mircea Vodă Călărași și Direcția Silvică Călărași, este un demers ce trebuie repetat cât mai des pentru a constribui la protejarea mediului înconjurător.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide