Se deschide Salonul Anual de Acuarelă 2023 la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos Călărași vă invită sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 13.00, la sediul muzeului din strada Progresul, nr. 4, la deschiderea “Salonului Anual de Acuarelă 2023”.

”Salonul Anual de Acuarelă și-a diversificat direcțiile vizuale prin contribuția unor artiști care expun pentru prima dată în cadrul acestei manifestări, arătând disponibilitatea lor pentru o tehnică artistică extrem de solicitantă în ceea ce privește siguranța execuției.

Practicanți numai de acuarelă sau iubitori ai acestui gen artistic, pe care îl abordează din bucuria de a se manifesta în zona tehnică și de expresivitate a culorilor de apă, artiștii vin în fața publicului din Călărași cu discursuri vizuale care îi caracterizează, de la amprenta realității inepuizabile până la lumea interioară, la fel de provocatoare și fără sfârșit ca motiv de inspirație.

Salonul este un spectacol cromatic, unde transparențele și lumina se așează lângă tușe mate și saturate, iar execuția rapidă se alătură formelor desenate peste care tonalități rafinate sunt implicate în desăvârșirea estetică a imaginii.

Compozițiile definesc particularitățile de discurs plastic ale fiecărui expozant, astfel încât expoziția este diversă și spectaculoasă prin temele și stilurile abordate.” – Critic de artă, Ana Amelia Dincă

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide