Se deschide Salonul Anual de Acuarelă la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos vă invită la deschiderea SALONULUI ANUAL DE ACUARELĂ.  Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 iulie 2022, ora 13.00, la sediul muzeului din str. Progresului, nr. 4.

Ediția din acest an a Salonului de Acuarelă readuce în memoria publicului imagini pitorești ale unor locuri pe care nu le descoperim la tot pasul.

Natura, cu diversitatea ei coloristică, este interpretată de artiști prin prisma efectelor de atmosferă și a posibilităților tehnice, exprimate în culori delicate, în expresii dintre cele mai plăcute ochiului, datorită transparențelor și diluțiilor impuse de modalitatatea de lucru.

Cadre ample ale peisajului inspirat de vegetație sau de arhitectura citadină sunt evocate cu rafinament și cu atenție sporită pentru compoziție. În portret și în natura statică apare aceeași interpretare prețioasă a culorilor, aceeași tendință de păstrare a formei figurative, tratată în manieră modernă. Expoziția conține o varietate de abordări,care pun în evidență frumusețea și prețiozitatea acuarelei, dominată de o încărcătură emoțională, de pasiunea de a transfera realitatea pe

hârtie, cu ajutorul unei tehnici provocatoare.

Invitatul salonului este acuarelistul călărășean Dorin Manea, un împătimit al acuarelei, un iubitor al peisajelor din Bărăgan și ale Dunării, pe care le sintetizează cu plăcerea celui care își găsește libertatea în detaliile vizuale ale naturii din imediata apropiere.

Advertisement

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide