Silvia Monica Ceauşescu, primar Cuza Vodă: Până în prezent sunt depuse 5 proiecte de dezvoltare şi sunt în lucru alte 4

Mircea Brânduşă. Imediat ce a fost instalată ca primar al comunei Cuza Vodă, Silvia Monica Ceauşescu s-a şi pus pe treabă! Şi-a format o echipă tânără, cu potenţial în obţinerea unor rezultate benefice. A instituit un climat de transparenţă totală oricăror demersuri efectuate în cadrul instituţiei pe care o conduce, arătând că are o viziune curajoasă de primar în fruntea comunităţii pe care şi-o doreşte una cu adevărat europeană.

Rep: Doamna primar, ce înseamnă pentru dumneavoastră funcţia pe care o ocupaţi acum?

S.M.C.: O mare onoare, dar şi obligaţii pe măsură. Iubesc Cuza Vodă pentru că aici m-am născut, crescut şi format profesional şi familial. Munca mea şi a echipei cu care lucrez, zi de zi, va fi pentru cetăţeni. Prin tot ce vom face, vom demonstra că „viaţa la ţară” poate fi la fel cu cea de la oraş!

Rep: Cum decurge activitatea primăriei în prezent?

S.M.C.: În ultima perioadă am lucrat intens la proiectele care sunt în derulare, am scris şi depus noi proiecte, avem în lucru proiecte care urmează să fie depuse, iar principala provocare o reprezintă drămuirea eficientă a fiecărui leu din bugetul primăriei astfel încât să putem realiza cât mai multe investiţii.

Rep: În ce stadiu aţi preluat primăria?

S.M.C.: De la instalarea mea ca primar am constatat că unele proiecte nu au fost depuse la termen. Am găsit proiecte care stagnează de cel puţin 2 ani, scrise pe repede înainte. Toate au fost atent modificate astfel încât să corespundă nevoilor locuitorilor şi sa fie conectate la prezent. Am adus conformări necesare legate de activitatea de cadastru!

Rep: Unde aţi intervenit? Ce proiecte aţi reuşit să implementaţi?

S.M.C.: În aceste 8 luni am coordonat compartimentele de specialitate reuşind să arătam că atunci când există implicare se poate eficientiza orice sector astfel încât fiecare funcţionar al primăriei să contribuie la dezvoltarea comunei. Până în prezent sunt depuse 5 proiecte de dezvoltare şi sunt în lucru alte 4 proiecte (racordarea la gaze, extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea unor clădiri publice, achiziţionarea unui microbuz electric pentru elevi).

Pe scurt, cele 5 proiecte depuse au ca obiective principale următoarele: modernizarea a aproximativ 8 km de străzi prin lucrări de asfaltare; reabilitarea reţelei de apă prin schimbarea ţevilor şi montarea de apometre cu telecitire pentru fiecare gospodărie; eficientizarea iluminatului public prin achiziţionarea a 330 lămpi tehnologie led; construirea a 5 staţii electrice de reîncărcare a autovehiculelor, având ca amplasament următoarele locaţii: parc Ceacu, Moară Ceacu, Grădiniţa Cuza Vodă, Stadion Cuza Vodă, Şcoala Călăraşii Vechi; reducerea abandonului şcolar prin crearea unor condiţii mai bune de învăţare, respectiv, vor fi achiziţionate table interactive pentru fiecare clasă, mobilier clasă, amenajare loc recreere în curtea şcolii şi organizarea a 2 tabere pentru copii avand ca pricipal scop dezvoltarea lor personală.

Rep: Ce v-a nemulţumit la administraţiile anterioare?

S.M.C.: Sunt mai multe aspecte: primul ar fi NEIMPLICAREA administraţiilor anterioare în activitatea de cadastru, ce a condus la rămânerea în urmă cu zeci de ani a acestui serviciu. Aş vrea să subliniez câteva aspecte importante pe care eu NU le voi tolera şi pentru care am alocat resurse financiare! Este INADMISIBIL ca în anul 2022 să privesc ochii plini de lacrimi ai bunicilor noştri care aşteaptă de cel puţin 30 de ani să li se emită titluri de proprietate! Îi informez pe toţi cei care se fac răspunzători, într-un fel sau altul de acest eşec, că toate cele 104 persoane care nu au fişe de punere în posesie şi titluri de proprietate, vor fi, începând de anul acesta, proprietari cu drepturi depline! Unii dintre aceştia se vor bucura din cer, pentru că măcar copiii lor să beneficieze de acest lucru normal! Al doilea aspect ar fi faptul că după 30 de ani, crescătorii de animale nu îşi vor mai ţine animalele doar în curte, întrucât vom atribui păşunea astfel încât să beneficieze toţi de ea! Deja am început inventarierea şi măsurarea locurilor intravilane, identificând astfel locuri care sunt folosite FĂRĂ ACTE DE PROPRIETATE asupra acestora! Toate aceste locuri vor avea ca destinaţie locuri de casă pentru tineri!

Rep: Pe lista dumneavoastră de priorităţi, ce investiţii primează?

S.M.C.: Începând de săptămâna viitoare, cartierul nou din Ceacu va beneficia de electricitate pe toate cele 4 străzi, reuşind astfel să aduc bucurie pe chipurile multor cetăţeni care vor începe să-şi construiască casele acolo! Apoi, împreună cu locuitorii vom CONTINUA cu aceeaşi determinare următorul program de investiţii pentru anul acesta: Modernizarea prin asfaltare a circa 2 km de străzi de interes public local, lucrări ce vor fi efectuate din bugetul propriu al primăriei. De altfel, mi-am propus ca în fiecare an să realizăm lucrări de asfaltare sau reparaţii străzi din fonduri proprii, pentru că atunci când VREI si există determinare şi implicare, poţi crea condiţii fără să aştepţi doar fonduri guvernamentale; Lucrări de reparaţii a 1,5 km străzi, prin frezare asfaltică; Modernizarea sistemelor de supraveghere prin achiziţionarea de camere LPR şi a unora mai performante astfel încât să avem acoperire în toată comuna; Renovarea grupurilor sanitare din cadrul şcolii gimnaziale din satul Cuza Vodă. Dotarea parcului din satul Ceacu cu noi complexe de joacă pentru copii; Lucrări de igienizare în toate cele 3 cimitire, dar şi construirea de alei pietonale, precum şi montarea surselor de apă necesare; Extinderea reţelei de canalizare şi racordarea cetăţenilor la cea existentă! Finalizarea documentaţiei necesare pentru depunerea (cel târziu 15 aprilie a.c.) proiectului care are ca obiectiv RACORDAREA comunei la reţeaua de GAZE NATURALE; Efectuarea unor lucrări care să faciliteze accesul în fiecare gospodărie care se află pe străzile asfaltate din satele Cuza Voda si Ceacu.

Rep: Doamna Primar, despre activitatea cultural/sportivă ce ne puteţi spune?

S.M.C.: Din punct de vedere sportiv, echipa de fotbal “Zarea Cuza Vodă” este înscrisă în competiţia organizată de AJF Călăraşi, respectiv, Liga 5, seria A, are un parcurs bun, care onorează comunitatea. În ceea ce priveşte activitatea culturală, anul acesta vom organiza Ziua Copilului la sala de evenimente din cadrul căminului cultural din satul Călăraşii Vechi. Păstrarea tradiţiilor populare reprezintă o prioritate, motiv pentru care vom relua activităţile ansamblului folcloric “Jienii”, însă cu generaţia tânără! Mentorii acestor copii din comuna noastră vor fi însuşi persoanele care au făcut parte din ansamblul iniţial. Nu în ultimul rând, intenţionez să găsesc resursele financiare pentru organizarea sărbătorii dedicate Zilei Comunei Cuza Vodă.

Rep: Vă mulţumesc pentru timpul acordat. În încheiere, vă rog să transmiteţi un mesaj locuitorilor comunei Cuza Vodă?

S.M.C.: În primul rând, vreau să le mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată, fiind prima oportunitate de acest gen pe care o am. Îi asigur că uşa biroului meu va fi deschisă permanent, opiniile lor fiind importante pentru mine. Nu în ultimul rând, îi informez că voi organiza întâlniri cu ei, în fiecare sat, pentru a identifica în continuare nevoile lor şi pentru a găsi împreună, cele mai bune soluţii pentru rezolvarea acestora! Tuturor le transmit multă sănătate, asigurându-i de respectul meu!

Dragii mei, cu bucurie vă invit sâmbătă, 26.03.2022, ora 10.30, la Grădinița din Cuza Vodă, la un dialog deschis și constructiv cu teme de interes pentru întreaga comunitate.

”La o vorbă, la un sfat, cu cetățenii” face parte din programul întâlnirilor pe care mi le-am propus a le organiza cu dumneavoastră, cel puțin o dată la 3 luni, în fiecare sat, deoarece cred că doar prin dialogul direct putem identifica mai bine nevoile comunității pe care le vom transcrie în proiecte și strategii pe care sa le dezvoltăm in Comuna noastră! De asemenea, vom discuta probleme ale comunității, precum și alte aspecte din viața de zi cu zi a cetățenilor noștri!  Avem așteptări de la cei din jurul nostru, dar trebuie să avem și o vorbă bună, înțelepciunea de a asculta și a face cunoscute problemele noastre! Vă aștept într-un număr cât mai mare!

Al dumneavoastră primar, Monica-Silvia Ceaușescu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide