Spectacol de teatru, mâine la Călărași – „Autorul e în sală!”, de Ion Băieșu

Sub sloganul „Sărăbătorește românește”, în luna octombrie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, alături de Teatrul Dramaturgilor Români, va desfășura proiectul „Luna Dramaturgiei Românești”.

Evenimentul teatral debutează marți, 9 octombrie 2018, cu piesa  „Autorul e în sală” de Ion Băieșu, în regia lui Dan Tudor care va avea loc pe scena Sălii „Barbu Știrbei” a CJCC, începînd cu ora 18.00.

„Autorul e în sală” este o comedie interesantă, o poveste prezentă în teatru și în afara lui, un spectacol interactiv în care publicul poate alege ce actor devine vedeta serii. Autorul dă o singură indicație în legătură cu conținutul piesei: toate întâmplările care se vor petrece pe scenă sunt inspirate din cazuri reale, rupte din viață.

În această singură indicație se găsește chintesența spectacolului. Construcția pe două planuri oferă spectatorului șansa nu doar de a asista la jocurile de putere din culisele teatrului, ci și de a se implica în destinul personajelor.

Mecanismul comic este angrenat de combinația dintre stilul inconfundabil al dramaturgului Ion Băieșu și jocul actoricesc magistral.

„Dacă ai chef să râzi cu lacrimi sau simți nevoia de câteva zeci de minute de deconectare, te invit si pe tine la piesa „Autorul e în sală! Ion Băieșu este un autor apreciat de public, cu un umor specific, așa că nu e de mirare că m-am distrat tot timpul cât am repetat și sper că și tu, dacă alegi sa vii la această piesă, să te simți la fel de bine ca și mine.

Din experiența mea de până acum, lucrurile cam așa funcționează – dacă actorii se simt bine pe scenă și se distrează lucrul ăsta e molipsitor! Se transmite și la public!”, scrie tânăra actriță Laura Cosoi, pe blogul ei lauracosoi.ro, cu privire la piesa de teatru ce va avea loc și pe scena sălii de spectacole a CJCC Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide