Ştefania Moga: „Sunt un om care se gândeşte de două ori înainte de a face ceva, dar în principiu, da, voi candida!”

Mircea Brânduşă. Oraşul Lehliu-Gară este condus de un primar interimar odată cu demisia lui Iulian Iacomi, ales deputat în Parlamentul României anul trecut, în decembrie. Este vorba despre Ştefania Moga, viceprimar al oraşului care, prin ordinul Prefecturii Călăraşi, a primit atribuţii de primar până la organizarea alegerilor. Am întrebat-o pe Ştefania Moga despre felul în care va conduce primăria Lehliu-Gară, care sunt domeniile care necesită atenţie în perioada următoare şi dacă va candida la alegerile parţiale din 11 iunie a.c.

Rep: Dna Moga, vă rog să ne spuneţi sub ce auspicii aţi început această activitate, fie şi cu titlu interimar?

Ş.M.: De fiecare dată când vine un primar nou, el vine cu proiecte ambiţioase. Cunosc situaţia în primărie şi în oraş. Primul lucru pe care l-am făcut în această perioadă de interimat a fost continuarea lucrărilor demarate în mandatul d-lui deputat Iulian Iacomi, apoi implementarea de noi proiecte şi, nu în cele din urmă, identificarea problemelor cetăţenilor. Pentru că acest aspect este cel mai important în opinia mea.

Rep: În opinia dvs., care ar fi cele mai semnificative investiţii realizate prin proiecte de primăria oraşului Lehliu-Gară?

Ş.M.: Aş începe cu modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc; Modernizarea piaţei agroalimentare; Construirea unei baze sportive în satul Răzvani; Înfiinţare reţea alimentare cu apă în satul Răzvani şi zona periurbană a oraşului; Construire teren minifotbal cu gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă în satul Buzoieni; Modernizare străzi şi trotuare în oraş şi în satul Răzvani.

Rep: În cele aproape 4 luni de când exercitaţi funcţia de primar interimar al oraşului Lehliu-Gară care sunt principalele realizări din cadrul instituţiei primăriei?

Ş.M.: În acest timp, primăria Lehliu-Gară a elaborat Programul de Îmbunătăţire a Eficienţei Energetice şi Strategia de Dezvoltare Durabilă a oraşului Lehliu-Gară până în anul 2020, două proiecte extrem de benefice pentru viitorul oraşului şi bunăstarea locuitorilor, fără de care nu se pot accesa fonduri nerambursabile, s-a continuat modernizarea străzilor şi s-au derulat, în mod normal, toate activităţile care sunt în atribuţiile primăriei. S-au depus solicitări de finanţare prin PNDL a unor investiţii care au ca obiective: Reabilitare reţea de alimentare cu apă în oraşul Lehliu-Gară pentru anul 2017; Reabilitare reţea canalizare în oraşul Lehliu-Gară pentru anul 2017; Lucrări de reabilitare reţea de iluminat public în oraşul Lehliu-Gară pentru anul 2017 şi Modernizare străzi oraş Lehliu-Gară pentru anul 2017,  proiect ale căror lucrări se află deja în derulare.

În altă ordine de idei, am avut şi acţiuni dedicate femeilor din oraş. Cu ocazia zilei de 8 Martie, primăria, în parteneriat cu mai multe firme de cosmetică, a organizat o acţiune dedicată frumuseţii doamnelor de vârsta a treia, cărora le-a asigurat servicii de înfrumuseţare. În 25 martie a avut loc marşul „O viaţă pentru viaţă”, acţiune desfăşurată în colaborare cu Protoieria oraşului Lehliu-Gară şi cu sprijinul Consiliului Local.

Rep: Există pe masa dvs. de lucru un plan de acţiuni propus pentru a fi implementat în perioada 2017-2020?

Ş.M.: Cu siguranţă, acest plan de acţiuni se regăseşte în Strategia de Dezvoltare Durabilă a oraşului şi vizează obiective îndrăzneţe privind infrastructura de bază, agricultura, industria, serviciile, turismul, demografia, educaţia, statutul social, cultura şi administraţia. Toate aceste proiecte au ca scop creşterea calităţii serviciilor publice oferite cetăţenilor, reducerea şomajului şi creşterea adaptabilităţii forţei de muncă, dezvoltarea infrastructurii locale de afaceri, îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate în comunitate, îmbunătăţirea serviciilor sociale, modernizarea infrastructurii şcolare, susţinerea permanentă a activităţilor culturale, dezvoltarea infrastructurii pentru practicarea sportului, reducerea emisiilor de bioxid de carbon şi îmbunătăţirea eficienţei energetice şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu.

Rep: Veţi candida pentru funcţia de primar?

Ş.M.: În principiu, da, voi candida. Oricine se poate gândi să candideze, dar eu sunt un om pragmatic care se gândeşte de două ori înainte să facă ceva sau să ia o decizie.

Rep: Fiind în preajma sărbătorilor pascale, care este mesajul dvs. pe care doriţi să-l adresaţi cetăţenilor oraşului Lehliu-Gară?

Ş.M.: Le doresc tuturor bucurie în suflet! Sfintele sărbători de Paşti să le întărească încrederea şi speranţa într-o viaţă mai bună! Hristos a Înviat!

2 Comentarii

  1. Lilian
    23 aprilie 2017 - 18:36

    Esti un bun viceprimar si ar fi bine sa ramai asa.

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide