Ştiinţa şi tehnologia în obiectivul Programului Interreg V-A România – Bulgaria

Ştiinţa şi tehnologia în obiectivul Programului Interreg V-A România – Bulgaria

Ştiinţa şi tehnologia au contribuit la progresul şi la dezvoltarea vieţii cotidiene, prin crearea de noi concepte. În zilele noastre, oamenii sunt dornici să aibă acces la cât mai multe informaţii, activităţi şi acţiuni, în timp ce totul se află într-un proces de continuă actualizare şi dezvoltare. Programul Interreg V-A România-Bulgaria a contribuit de asemenea la această dezvoltare activă, prin finanţarea proiectelor ce se adresează acestui domeniu.

Prin intermediul axelor prioritare şi mai ales prin intermediul Axei Prioritare 5 – O regiune eficientă, care beneficiază de o alocare bugetară de aproximativ 13 milioane euro, Programul are ca obiectiv dezvoltarea soluţiilor inovatoare şi sprijinirea instituţiilor în scopul oferirii de servicii mai eficiente pentru a creşte standardele de performanţă în regiunea transfrontalieră.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi, în calitate de beneficiar lider al proiectului “Coordonarea politicilor comune şi a investiţiilor în echipamente în domeniul educaţiei în zona transfrontalieră” (ROBG-165) în valoare de aproximativ 1 milion de euro, împreună cu Şcoala secundară “Emilian Stanev”, Liceul de Matematică şi Ştiinţe Naturale “Sv. Kliment Ohridski”  şi Şcoala secundară “Hristo Botev” din Bulgaria, au înţeles importanţa ştiinţei şi a tehnologiei în educaţie şi au decis să promoveze o iniţiativă extraordinară: dezvoltarea domeniului MaST (matematică-ştiinţe şi tehnologii) în sistemele educaţionale din zona transfrontalieră România – Bulgaria. Împreună au creat reţeaua MICS (MaST Innovation and Creativity Study shops) în 8 licee din zona transfrontalieră pe care au dotat-o cu roboţi educaţionali, telescoape şi kituri fotometru. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe pagina de internet http://mast-education.eu

Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg V-A România–Bulgaria şi proiectele transfrontaliere implementate, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide