vineri, decembrie 8, 2023
AcasăADMINISTRAŢIEToate proprietățile din mediul rural vor fi cadastrate gratuit

Toate proprietățile din mediul rural vor fi cadastrate gratuit

- Advertisement -

Toate proprietățile din mediul rural vor fi cadastrate gratuit pentru cetățeni, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.

Cea mai importantă parte a acestui proiect este Programul „Cadastrarea satului românesc”, pentru că în zona rurală se simte cel mai mult nevoia identificării terenurilor.

Acestea fac obiectul subvențiilor Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură și la sate se găsesc cele mai multe zone cu populație defavorizată, care depinde de gratuitatea oferă de stat.

În paralel, Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) lucrează la digitalizarea serviciilor instituției. Procesul include și creșterea interconectării sistemelor proprii, inclusiv a Registrului Agricol, cu cele ale altor instituții din administrația centrală și locală precum ANAF, consilii județene, primării ori instanțe judecătorești.

Această interconectare ajută la realizarea proiectelor de urbanism, infrastructură și la stabilirea bazei de date pentru o impozitare corectă.

Pentru cetățeni, digitalizarea serviciilor va reduce timpul și procedurile birocratice necesare obținerii documentației pentru succesiuni ori acte de vânzare-cumpărare.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite