Trei dintre cele mai interesante jocuri de computer pe care le poți practica în 2023

Jocurile pe computer rămân la mare căutare în anul 2023, chiar dacă piața de jocuri pe mobil a înregistrat creșteri spectaculoase în ultimii anii. Jocurile video pentru PC sau computer sunt mult mai complexe și mai atractive decât cele pe mobil, iar mai jos vom prezenta trei dintre cele mai interesante alegeri pe care le pot face gamerii români în acest an.

Rocket League

Rocket League nu este altceva decât un joc de fotbal cu mașini. Vehiculele se vor ciocni la viteze mari în tentativa de a marca sau de a-și opri adversarul să înscrie. La început, poate părea destul de haotic, însă odată ce te obișnuiești cu comenzile și cu fizica jocului, te vei putea bucura de spectacolul aerian și de victoriile obținute la limită, în ultimele secunde. Marcarea primului „golazo” îți va oferi un sentiment uriaș de satisfacție.

În cazul în care vrei să te distrezi cu prietenii, ai varianta de a organiza un turneu de unu la unu în casa unui amic sau puteți forma o echipă: portarul va fi prin rotație, iar tacticile de joc vor fi decise în fiecare rundă. Atunci când joci în echipă, totul ține de coordonare, așa că va trebui să colaborați pentru a învinge adversarii. Partea amuzantă este că Rocket League permite schimbarea mingii de fotbal cu pucul de hochei, așa că distracția este garantată.

Rocket League a fost lăudat de critici și a câștigat numeroase premii de-a lungul celor opt ani de existență, fiind popular și pe platforma de streaming Twitch. Este un joc practicat atât pentru pura distracție, cât și la nivel profesionist, fiind integrat în circuitul eSports.

Poker

Jocul de poker datează de aproape două secole, însă primul turneu televizat a avut loc în anul 1973. Acest sport al minții a început să devină extrem de popular abia în anul 1997, atunci când o televiziune britanică a introdus în premieră camerele video amplasate la nivelul mesei, care revelau cărțile jucătorilor publicului telespectator. Acest lucru le-a permis pasionaților să înțeleagă mai bine strategiile profesioniștilor, precum și cum se efectuează cele mai de succes blufuri.

Astăzi, cel mai popular joc de poker este Texas Hold’em, în care fiecare participant primește câte două cărți. Ierarhia cărților este la fel ca și la pokerul clasic, cu cinci cărți, așa că tranziția este una rapidă. Practic, ceea ce diferă este dinamica jocului, în sensul că la Hold’em există cinci runde de pariere, precum și posibilitatea de a estima cu o mai mare acuratețe cărțile pe care le-ar putea avea adversarii.

Pokerul poate fi jucat online de pe orice dispozitiv inteligent, însă profesioniștii tind să-l practice de pe computer, acolo unde au posibilitatea de a se așeza la mai multe mese simultan.

Call of Duty: Warzone

Acesta este unul dintre cele mai apreciate jocuri de tip „battle royale” de pe computer. Apex Legends a câștigat ceva teren în ultimul an, însă Warzone rămâne numărul unu, datorită câtorva abilități interesante pe care le-a implementat acestui gen de shootere. Atunci când este răpus, utilizatorul are șansa să-și recapete viața dacă va câștiga un duel cu un adversar, lucru care generează un plus de adrenalină în fiecare astfel de moment culminant.

De asemenea, contractele primite îi oferă utilizatorului o misiune diferită în fiecare rundă, fie că este vorba despre găsirea unei serii de cufere, de apărarea unei anumite zone a hărții sau de a vâna un anume adversar – a cărui locație este revelată pe hartă. Finalizarea cu succes a acestor contracte este recompensată cu bani, pe care utilizatorul îi poate folosi pentru diverse perk-uri pe care le-a ales între jocuri.

Jocul are la bază dinamica și fizica întâlnite și în seria Call of Duty. Zonele de pe hartă sunt inspirate din hărți existente în diverse producții ale francizei, ceea ce înseamnă că jucătorii au la dispoziție o varietate de opțiuni tactice pentru a se impune. Și mai mult decât atât, în Warzone, jucătorii de pe computer pot intra în aceleași jocuri cu cei de pe console, întrucât jocul dispune de facilitatea „cross-platform play”. Se poate juca în mod individual, dar și în echipe de câte doi, trei sau patru jucători.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide