Ulmu/Bătrân decedat în casa cuprinsă de flăcări

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ două ore, lichidând arderea în limitele găsite.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

În data de 11.02.2017, ora 10.00, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Ulmu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Ş.P.

La sosirea echipajalui de stingere, incendiul se manifesta generalizat, foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la acoperişul casei, pe o suprafaţă de circa 100 de metri pătraţi, cât şi interiorul acesteia, existând risc de extindere a arderii la celelalte anexe şi gospodării aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.

Pe timpul desfăşurării operaţiunilor de lichidare a incendiului, pompierii militari au descoperit într-unul din dormitoarele casei trupul neînsufleţit al proprietarului (în vârstă de 76 de ani), acesta era carbonizat şi peste acesta căzuseră mai multe materiale din construcţia tavanului şi acoperişului locuinţei.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

În urma incendiului a ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, patru uşi, patru ferestre, mobilierul aferent din trei dormitoare, de pe un hol şi dintr-o bucătărie şi mai multe materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 30.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând mai multe bunuri materiale.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a intervenit, nefiind cazul.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care bărbatul în vârstă de 76 de ani şi-a pierdut viaţa.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide