Un jandarm călărășean a câștigat LOCUL I la Campionatul Naţional de Anduranță Ecvestră

Jandarmul călărășean Marius Lazăr a câștigat LOCUL I la Campionatul Naţional de Anduranță Ecvestră la cea de-a 11-a ediție a Cupei Shagya Arab 2023, care a avut loc la Buftea, ­weekend-ul trecut.

Competiția s-a bucurat de participarea reprezentanților din Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Franța, Bulgaria, Chile, SUA și România. Evenimentul sportiv a fost organizat sub egida Federației Ecvestre Internaționale (FEI) și a Federației Ecvestre Române (FER), în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov și Primăria Buftea, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport.

Proba de anduranță ecvestră, așa cum se desfășoară de fiecare dată la Cupa Shagya Arab, înseamnă o cursă a unui cuplu cal-călăreț, asistat de o echipă de suport pe un traseu marcat în teren natural divers după reguli foarte dure, adică trebuie parcurs un traseu complex într-un interval de timp maxim, cu condiția respectării unor parametrii ce țin de bunăstarea fizică și psihică a calului, parametrii controlați periodic de o echipă de medici veterinari.

Om dedicat profesiei pe care o desfășoară, aceea de jandarm, dar și sportiv în timpul liber, jandarmul călărășean Marius Lazăr a creat performanță din pasiunea pe care o hrănește de multă vreme: echitația.

Acesta este înscris la Clubul Sportiv Shagya din București și a participat la Cupa Shagya Arab, eveniment sportiv care s-a desfășurat pe 2 septembrie a.c., obținând locul I.

Adversarii, concurenți din țări precum Croația, Bulgaria, Grecia și Turcia, au fost întrecuți de perechea formată din jandarmul Marius și iapa Soraya G.V., cea pe care o îngrijește cu dragoste.

Marius spune că: „libertate mai mare nu există decât atunci când ești pe spatele calului tău, iar Soraya G.V. îmi dă aripile necesare.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide