Unii consilieri din Radovanu le refuză consătenilor lor accesul la civilizaţie, la apă şi canalizare

Lista ruşinii: Iulian David (PC), Costel Roşcovaru (PC), Marian Neacşu (PNL), Mariana Ciobanu (PNL) şi Cristian Cantacuz (PSD)

Într-o perioadă în care banii pentru investiţii sunt foarte puţini şi foarte greu de accesat, comunele reuşesc cu dificultate să demareze proiecte de anvregură privind infrastructura. În comuna Radovanu s-a întâmplat recent un fapt foarte greu de imaginat şi de înţeles. Deşi au obţinut finanţare, unii dintre consilieri se opun demarării proiectului prin neprezentarea la şedinţa de Consiliu Local.

Deşi obţinuseră finanţare pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare de la Ministerul Dezvoltării în valoare de 22 milioane de lei, unii consilieri au boicotat proiectul de hotărâre prin care lucrările puteau fi demarate. Disputele politice au atins în această localitate limita absurdului. Aceşti oameni au înţeles că în lupta lor cu primarul Vasilica Dobrescu pot fi victime colaterale toţi cetăţenii comunei. Scopul pentru care aceşti oameni au fost votaţi în Consiliul Local este pentru a aduce bunăstare locuitorilor, însă aceştia fac exact invers. Refuză cu seninătate o finanţare de 22 de milioane de lei doar pentru a-i face rău, cred ei, primăriţei. În fapt, cei care suferă sunt exact cei care i-au votat. Senatorul liberal Iulian Dumitrescu, cel care a făcut lobby pentru acest proiect, s-a declarat contrariat de atitudinea acestora spunând că îi este imposibil să înţeleagă comportamentul unor persoane ajunse în Consiliul Local Radovanu. Contactată de ziarul Obiectiv pentru a comenta acest subiect, Vasilica Dobrescu, primarul comunei Radovanu, ne-a declarat cu amărăciune în glas că banii se pot pierde dacă proiectul nu este supus Consiliului Local.

„În ceee ce priveşte acest subiect, vorbim de nişte hotărâri de consiliu, din şedinţele lunii februarie 2013, prin care se stabilea amplasamentul pentru staţia de apă şi puţuri, iar în şedinţa de consiliu trebuia să se ia hotărârea de constatare a apartenenţei la domeniul privat a acestor suprafeţe şi a staţiei de epurare, suprafeţe care erau de 800 de metri, de 600 de metri, aşa cum ne-a cerut consultantul. Am avut o şedinţă în 5 februarie 2013, am convocat Consiliul Local, ca să trecem aceste hotărâri, atât pentru apă cât şi pentru canal, pentru că suntem în derulare cu acest proiect de apă şi canal pentru 21 de km de reţea în comuna Radovanu. Vreau să vă spun că aceşti consilieri ai USL nu s-au prezentat şi aici vorbim de Iulian David (PC), de altfel cel care generează toată starea de tensiune în Consiliul Local, Costel Roşcovaru (PC), Marian Neacşu (PNL), Mariana Ciobanu (PNL) şi Cristian Cantacuz (PSD). Nu este prima dată, de când s-a constituit Consiliul Local din 2012, când ei nu se prezintă la sedinţele de consiliu, că sunt ordinare, extraordinare sau de îndată, ei îşi permit să absenteze, mai ales că alimentarea cu apă şi canalizarea este un proiect de maximă importanţă. Nu a trecut hotărârea, pentru că, ştiţi că această constatare de apartenenţă la domeniul privat sau public trebuie să ai 2/3 din consilieri şi pentru că nu a fost numărul suficient de consilieri, nu a trecut hotărârea.”, declară Vasilica Dobrescu.

Aceasta ne-a povestit că a încercat să obţină înţelegere de la aceşti consilieri, însă aceştia găsesc tot felul de noduri în papură pentru a nu trece proiectul de hotărâre.

„Am reluat, am organizat şedinţă ordinară miercuri, 27 februarie 2013, s-au întrunit în comisii înainte de şedinţă şi ei au găsit o altă motivaţie ca să nu treacă aceste proiecte de hotărâri şi anume că trebuie să vadă amplasamentul în teren. Nu au solicitat în timpul şedinţelor, pe comisii, să meargă să-l vadă, au plecat acasă deşi au scris în procesele verbale că doresc acest lucru. Aflând despre dorinţa lor, în ziua în care a avut loc convocarea, înainte de începerea şedinţei, am susţinut să mergem în teren, împreună cu lucrătorii din primărie, să materializăm, conform proiectelor de parcelare, unde se află aceste locaţii, atât pentru alimentarea cu apă cât şi pentru canalizare, au refuzat sistematic, dorind în mod special şi aici fac referire la Iulian David, să nu treacă aceste proiecte. Şi bineînţeles, că nu au trecut, pentru că trebuiau să fie de acord 2/3 din consilieri. Aceşti consilieri îşi manifestă atât de multă rigiditate şi rea credinţă, pentru că, nu doresc ca în comuna Radovanu să se facă investiţii. Anul trecut, în 2012, m-am lovit de altă problemă, nu au vrut să aprobe o hotărâre de consiliu pentru suprafaţa din islazul comunal să putem lua subvenţia de la APIA, aşa s-a pierdut 1,5 mld lei vechi. Eu, oricum, sunt obişnuită cu atitudinile acestui consilier, Iulian David, care nicicum nu vrea progresul Radovanului. Vreau ca cetăţenii din Radovanu să vadă, că, mai presus de orice, nu este culoarea de partid, ci interesul comunităţii, întotdeuna mi-a plăcut să spun că fac parte din Partidul comuna Radovanu şi cred că am demonstrat lucrul ăsta, iar personaje cum este Iulian David, nu prea aveau ce să caute în Consiliul Local, dar spre regretul meu s-a întâmplat.”, a conchis primarul din Radovanu.

Toţi aceşti consilieri ar trebui să le explice privindu-i în ochi pe cetăţenii din Radovanu care este motivaţia pentru care refuză un lucru absolut esenţial în zilele noastre – accesul la apă şi canalizare.

Etichete:

4 Comentarii

 1. stan
  11 aprilie 2013 - 17:09

  Se pare ca istoria se repeta,aceeasi stare de spirit era si in primul mandat al doamnei Dobrescu cand viceprimar era chiar domnul David Iulian pe care doamna primar nu a ezitat nici un moment sa prinda ocazia sa-l dea afara din acest post de viceprimar si a reusit! Sunt firi foarte orgolioase amandoi si nu accepta nici un compromis niciunul chiar cu pierderi de proiecte ca in cazul de fata.Se platesc polite neachitate.Unul din motivele respingerii proiectului ,cred eu,este acela ca tot ce s-a facut in aceasta localitate nu s-a facut transparent ci sub comanda stricta si ferma a doamnei primar,fara explicatii sau detalii pentru ceilalti din consiliul local,cum s-a intamplat mereu de fapt..Daca as fi in functiile de conducere ale judetului,eu as face alegeri locale pentru alegerea primarului din nou si as dizolva acest consiliu local inconstient si incompetent.

  Raspunde
 2. gigj dan
  9 februarie 2014 - 12:15

  bbudestilor lacucoadelui lac va
  leiea doamna primar vasilica din radovanu a i vindut bunurile comunei ca propietatile dumitale de unde teai nascut din loc crivat jud cl cum ar ffi giuroaia

  Raspunde
 3. gigi
  6 aprilie 2014 - 12:25

  rrusne doamna primar ai vindut comuna in folosul dumitale giuroaia lacul coadelui valea budestilor unde sint zonele de agrement unde este pescuitul de la giuruaia ai dat pamnturile crivetenilor acolo unde teai nascut ai facut in comuna 3 lulele tineretul nu stie babele mor dracu te mai alege rusine neai mintit cu apa potabila canalizarea

  Raspunde
 4. gigi
  6 aprilie 2014 - 12:25

  rrusne doamna primar ai vindut comuna in folosul dumitale giuroaia lacul coadelui valea budestilor unde sint zonele de agrement unde este pescuitul de la giuruaia ai dat pamnturile crivetenilor acolo unde teai nascut ai facut in comuna 3 lulele tineretul nu stie babele mor dracu te mai alege rusine neai mintit cu apa potabila canalizarea

  Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide