luni, iulie 22, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEVasile Iliuță: Am rămas șocat de răspunsul unui comandant al Poliției Călărași...

Vasile Iliuță: Am rămas șocat de răspunsul unui comandant al Poliției Călărași când am sesizat consumul de droguri în oraș

- Advertisement -

Consumul de droguri în rândul tinerilor din România, implicit și al celor din Călărași, a cunoscut o creștere alarmantă, cu implicații grave în comunitate. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, este de acord că acest lucru a devenit o problemă și în județul și municipiul Călărași.

Acesta și-a aminitit un episod de acum câțiva ani, legat de consumul de droguri, când comandantul IPJ Călărași la acea vreme era Marian Iorga.

„Da, legat de consumul de droguri la Călărași. Este un fenomen care se întâmplă. Mi-aduc aminte că acum câțiva ani am fost sesizat de un ziarist că, deși a anunțat la 112 despre faptul că niște tineri se droghează într-o scară de bloc, de la Poliție nu a intervenit nimeni.

M-a sunat pe mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean Călărași, pentru că nu intervenea nimeni, și atunci am sunat eu comandantul Poliției de la acea vreme.

Am primit un răspuns care m-a șocat la momentul ăla. Mi-a spus că nu e de competența Poliției Județene. Este o poliție națională cu un birou la Călărași și ei trebuie să intervină.

Oameni buni, 112 este un serviciu de urgență pentru toate situațiile care se întâmplă în județ.

Cred un singur lucru, și fac o declarație publică, ori sunt în cârdășie cu Poliția, traficanții, și atunci trebuie găsiți polițiștii care fac asta.

Comandant atunci era Marian Iorga, era unul din traficanții județului Călărași și avea interesele lui cu grupurile de infractori din județ.”, a spus Vasile Iliuță.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a declarat că nu este de acord cu testarea antidrog în școli și a explicat de ce.

„Avem copii, avem nepoți, avem generații care urmează să devină oameni de bază în societate. Dacă noi în copilărie le punem o bilă neagră că i-am testat, ce am făcut, le-am pus un cazier acelor copii. Soluțiile sunt altele. Cred că trebuie încurajate și susținute ONG-urile să se implice mai mult în activitatea elevilor după cursuri și să nu-i lase în zona drogurilor.”

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite