Viceprimar Viorel Ivanciu: „A fost aprobat regulamentul de concesionare a parcărilor de reședință”

În ședința Consiliului Local al municipiului Călărași din 26 aprilie a fost aprobat Regulamentul de repartiție/licitație a locurilor de parcare, pentru folosință, în parcările de domiciliu din Municipiul Călărași. Viceprimarul Viorel Ivanciu, cel care s-a ocupat de întocmirea acestui regulament, ne-a explicat, pe scurt, cum va decurge această procedură în perioada următoare.

Conform acestuia, primele locuri de paracare vor fi amenajate în zonele unde parcările betonate sau asfaltate nu sunt ocupate de garaje sau alte construcții. În principiu, fiecărei familii îi va fi repartizat, în baza unei cereri, un loc de parcare, urmând ca cele care rămân nerepartizate să fie atribuite celor care dețin și un al doilea autoturism. Dacă numărul solicitărilor depășește numărul locurilor atunci acestea vor fi licitate.

Deși în ședința de consiliu din luna aprilie nu a fost aprobată și suma pe care concesionarii vor urma să o plătească anual, viceprimarul Ivanciu ne-a declarat că aceasta se va situa, cel mai probabil, în jurul a 60 lei/an, taxă ce va fi supusă aprobării într-o ședință viitoare.

Reprezentanții Serviciului Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Călărași au afirmat că în Călărași, în zona blocurilor, vor fi amenajate în jur de 10.000 de locuri de parcare. În acest sens, în această perioadă va continua acțiunea de ridicare a garajelor de pe domeniul public și și demolarea construcțiilor neautorizate pentru a se permite amenajarea de locuri de parcare ce vor fi concesionate.

În jur de 600.000 de lei vor intra anual în bugetul Primăriei din concesiunea acestor locuri. În momentul de față sunt înregistrate, la Primăria Călărași, 16.109 autoturisme.

Regulamentul de repartiție/licitație a locurilor de parcare, pentru folosință, în parcările de domiciliu din Municipiul Călărași

(1) Parcările de domiciliu/reşedinţă sunt parcările situate la mai puţin de 30 de metri de frontul imobilelor cu destinaţia de locuinţe, precum şi parcările situate pe partea carosabilă a drumului public din apropierea imobilelor cu destinaţia de locuinţe.

(2) Parcările de domiciliu de pe partea carosabilă a drumului public din apropierea imibilelor cu destinaţia de locuinţe se stabilesc cu avizul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Călăraşi.

(3) În parcările de domiciliu se poate atribui contra cost, pentru folosinţă câte un loc de parcare pentru fiecare familie/apartament între orele 17.00 – 07.00 a zilei următoare, de luni până vineri şi de vineri de la ora 17.00 până luni la ora 07.00, pentru parcarea autoturismelor aflate în proprietate/folosinţă a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 tone.

(4) În intervalul orar 07.00 – 17.00, de luni până vineri, în parcările de domiciliu este permisă staţionarea autoturismelor aflate ocazional în interes personal sau de serviciu, fără plata taxei de parcare.

(5) Nu se vor atribui locuri de parcare pentru autovehiculele de transport marfă sau călători cu excepţia autovehiculelor de 8+1 persoane.

(6) În cazul în care la parterul imobilelor de locuit sunt amenajate şi funcţionează spaţii comerciale, locurile de parcare nu se vor repartiza/licita, astfel încât acestea să poată fi folosite alternativ, atât de locatari cât şi de clienţii spaţiilor comerciale.

(7) Pentru organizarea procedurilor de repartizare/licitare a locurilor de parcare, structura de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi va analiza lista cu parcări amenajate ca parcări de domiciliu care va fi publicată pe pagină de internet a Primăriei municipiului Călăraşi.

(8) Locurile de parcare din parcările de domiciliu vor fi repartizate/licitate numai după amenajarea, semnalizarea corespunzătoare, marcarea şi numerotarea lor de către serviciile de specialitate din cadrul administraţiei publice locale sau de către un operator autorizat să efectueze această activitate.

(9) Repartizarea/licitarea locurilor de parcare din parcările de domiciliu şi eliberarea autocolantului tip parcare de domiciliu se va face numai persoanelor care au domiciliul/reşedinţa/sediul într-un imobil arondat parcării de domiciliu, care deţine un autovehicul în proprietate/utilizare/folosinţă.

(10) Repartizarea/licitarea locurilor de parcare pentru folosinţă în parcarea de domiciliu, pe terenul aparţinând domeniului public, nu presupune transferul dreptului de proprietate asupra locurilor respective.

(11) Deţinerea unui autovehicul în proprietate/utilizare/folosinţă este condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de repartizare/licitare a locurilor de parcare din parcările de domiciliu.

(12) În situaţia în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se face prin licitaţie cu strigare. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă taxa stabilită de consiliul local al municipiului Călăraşi.

(13) Nu vor fi admise la procedura de repartizare/licitare persoanele care nu pot dovedi domiciliul/rezidenţa/sediul în imobilele arondate parcării de domiciliu, sau persoanele care deţin curţi sau alte posibilităţi de parcare.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide